Ayrton Senna: Οι επισκέπτες στον τάφο του στη Βραζιλία και το πανό στο σημείο του θανάτου του στην πίστα της Ίμολα

20:05 1/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σκεπάζεται από ένα… μαύρο πέπλο κάθε Πρωτομαγιά, λόγω του θανάτου του Ayrton Senna. 30 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από το απίστευτο ατύχημα, στην πίστα της Ίμολα, που προκάλεσε το θάνατό του θρύλου της Formula 1. Χιλιάδες οι θαυμαστές του Βραζιλιάνου, που προσευχήθηκαν στη

μνήμη του.

Με την πορεία του στη Formula 1 έγινε ένας από τους αθλητικούς θρύλους της Βραζιλίας, ενώ ο θάνατός του την Πρωτομαγιά του 1994, “τοποθέτησε” τον Ayrton Senna σε… τροχιά μύθου, για τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Εκείνη τη βροχερή ημέρα, στον έβδομο γύρο του Gran Prix του Σαν Μαρίνο, στην πίστα της Ίμολα, ο Άιρτον Σένα έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του, στη στροφή Tamburello. Η Williams του προσέκρουσε με τεράστια ταχύτητα στις μπαριέρες και βύθισε στο πένθος το άθλημα αλλά και τους ανά τον κόσμο θαυμαστές του. Λίγες ώρες μετά, ανακοινώθηκε ο θάνατος ου 34χρονου Βραζιλιάνου.

30 χρόνια μετά, ο Άιρτον Σένα και όσα πέτυχε στη Formula 1, δεν έχουν ξεχαστεί. Ανήμερα της τραγικής επετείου, θαυμαστές του πήγαν στον τάφο του στο Σάο Πάολο για να τιμήσουν τη μνήμη του. Λουλούδια, σημαίες, πανό, ακόμα και κράνη της F1 άφησαν όσοι θυμούνται ακόμα τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η μνήμη του Άιρτον Σένα -αλλά και του Αυστριακού πιλότου, Ρόλαντ Ρατσενμπέργκερ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων, μια ημέρα νωρίτερα- τιμήθηκε και στην πίστα της Ίμολα, στο Σαν Μαρίνο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Μάουρο Βιέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, ο δήμαρχος της Ίμολα, Μάρκο Πανιέρι και ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Στέφαο Ντομενικάλι, βρέθηκαν στο σημείο όπου… όλα τελειώσαν.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του Reuters, στάθηκαν μπροστά σε ένα πανό με τη φωτογραφία του Σένα, στο ακριβές σημείο της συντριβής και άφησαν από μια ανθοδέσμη.

Μαζί με αυτούς, εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν στην πίστα της Ίμολα, για να τιμήσουν τη μνήμη του Βραζιλιάνου.

ΦΩΤΟ Reuters

To άρθρο Ayrton Senna: Οι επισκέπτες στον τάφο του στη Βραζιλία και το πανό στο σημείο του θανάτου του στην πίστα της Ίμολα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ayrton Senna, Βραζιλία, Ίμολα,Ayrton Senna, vrazilia, imola