Famagusta: Στα γυρίσματα της νέας σειράς του MEGA

14:57 22/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Μία σειρά με σημαντικούς συντελεστές μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες, ενώ η ιστορία της αναδεικνύει ένα πολύ ευαίσθητο και σημαντικό θέμα, της εισβολής στην Κύπρο.

Η Famagusta, η νέα δραματική σειρά θα προβληθεί από το MEGA στις αρχές του 2024, όπου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή στη Μεγαλόνησο το 1974. Το σενάριο που είναι εμπνευσμένο και βασισμένο σε αληθινά

γεγονότα ανήκει στη Βάνα Δημητρίου, με τη συμβολή στην έρευνα αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων του Δημήτρη Τοκαρή και σύμβουλο δραματουργικής εξέλιξης, τον Κώστα Καπώνη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Γεωργίου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, στον ρόλο του Παππού ο Γιώργος Ζένιος και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο θα ενσαρκώσει ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες στην Λευκωσία με τον Αντρέα Γεωργίου να «ανάβει» τις κινηματογραφικές μηχανές και να καταγράφει τις πρώτες σκηνές στη φάρμα και στο σπίτι της τηλεοπτικής οικογένειας γύρω από την οποία θα ξετυλιχτεί μια ιστορία ολόκληρης ζωής.

Μέσα από 24 επεισόδια, η σειρά «Famagusta» θα καταγράψει από την αρχή τα τραγικά γεγονότα από το ξημέρωμα που η ζωή των πρωταγωνιστών, σχεδόν παιδιά τότε, άλλαξε για πάντα. Έχει περάσει μισός αιώνας από την ημέρα που η παραλία της κοσμοπολίτικης πόλης έπαψε να δέχεται λαμπερούς επισκέπτες μετά την εισβολή του «Αττίλα». Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, η δραματική σειρά «Famagusta» έρχεται να διηγηθεί μια ιστορία αγάπης, με φόντο την ταραγμένη εποχή που οδήγησε στο «σκοτεινό» 1974.

Famagusta είναι η φράγκικη ονομασία για την Αμμόχωστο, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Κύπρου. Πρόκειται για παραφθορά της ελληνικής ονομασίας Αμμόχωστος (χωμένη στην άμμο) που απαντάται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

Μια ημέρα πριν την γιορτή της Παναγίας, στις 14 Αυγούστου 1974, ο χρόνος παγώνει για πάντα στην πόλη της Αμμοχώστου. Η κυπριακή πόλη θρηνεί περισσότερους από 3.000 Ελληνοκυπρίους.

Ο «σκοτεινός» εκείνος Αύγουστος μετέτρεψε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου σε πόλη – φάντασμα. Η δεύτερη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Κύπρο, ο «Αττίλας ΙΙ», καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού και εκτοπίζει 120.000 Κύπριους – ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

50 χρόνια τώρα, η Αμμόχωστος μοιάζει με ανοιχτή πληγή, περιβάλει χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες ενός τόπου που έσβησε από τον χάρτη και όμως κρύβει ακόμη ένα κομμάτι από την ψυχή όσων την άφησαν πίσω τους.

Η ιστορία: Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους.

Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειας του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του. 

Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς «Famagusta».

Τα γυρίσματα της σειράς του MEGA θα πραγματοποιηθούν σε Κύπρο, Αθήνα και Λονδίνο. Το καστ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, ενώ σε κεντρικούς ρόλους θα δούμε και τους: Νεοκλή Νεοκλέους, Βασιλική Τρουφάκου, Στέφανο Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού,  Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βαγγέλη Κακουριώτη, Χριστίνα Παπαδοπούλου,  Δημήτρη Αντωνίου, Γρηγόρη Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέα Χρυσάνθου και τα μικρά παιδιά: Άγγελο Γεωργίου και Αντρέα Χριστοδούλου

To άρθρο Famagusta: Στα γυρίσματα της νέας σειράς του MEGA δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα