Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - «Η χώρα βιώνει πρωτοφανή και πολύπλευρη κρίση»

12:28 22/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Ανοίγει σήμερα (22.10.2022) η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Τα βασικά ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην πορεία προς τις εκλογές, καθώς η χώρα βιώνει μία πρωτοφανή κρίση, μέσα σε ένα ευρύτερο διεθνές

περιβάλλον ανασφάλειας και κινδύνων, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι: «Kαλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για τη δράση του κόμματος μπροστά σε πολύ μεγάλες προκλήσεις».

Ακολούθως έθεσε τα ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει το κόμμα: «Πού πάει η Ελλάδα; Πού πρέπει και θέλουμε να πάει, μέσα σε ένα κόσμο ανασφάλειας και κινδύνων; Πως θα θέσουμε ανάχωμα στη κρίση με ασφάλεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη; Πώς θα ξεφύγουμε από το σημερινό φαύλο καθεστώς που υπονομεύει το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και δουλεύει εντατικά για τα κέρδη μια μικρής και κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας;».

Δίνοντας το ευρύτερο πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι το τέλος της ιστορίας, που υποσχέθηκε ο νεοφιλελευθερισμός, έχει αποδειχτεί η αρχή ενός νέου κύκλου γεωστρατηγικής αστάθειας, πολέμων, αίματος και προσφυγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνεδριάζει το Σάββατο 22 και την Κυριακή  23 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens 

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του:

 

To άρθρο Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - «Η χώρα βιώνει πρωτοφανή και πολύπλευρη κρίση» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live, Αλέξη Τσίπρα, Κεντρικής Επιτροπής, ΣΥΡΙΖΑ,Live, alexi tsipra, kentrikis epitropis, syriza