Live η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

18:12 30/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Με σπόντες προς τους αποχωρήσαντες βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε συνεχώς στους 48 βουλευτές που απαρτίζουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας με νόημα πως θα έπρεπε να είναι και άλλοι ενώ ξεκαθάρισε ότι σημασία έχει ποιοι είναι στην παρούσα Βουλή.

Στην

χθεσινή συνεδρίαση ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε πάντως έναν διαφορετικό τρόπο συνεδρίασης καθώς ζήτησε οι ομιλητές να μην ανεβαίνουν στο βήμα αλλά να μιλάνε για από την θέση τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθισε μάλιστα ανάμεσά στους και παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή τις επισημάνσεις των συντρόφων του.
Οι συνεργάτες του έλεγαν ότι, με την κίνηση αυτή, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να δείξει είναι «πρώτος μεταξύ ίσων».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τις εργασίες της Πολιτικής Γραμματείας χαρακτηρίζοντας την συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.

«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.

«Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη. Από την ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητα τους δεν υπάρχουν (κατά μέσον όρο) πάνω από 5 αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες», ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας εμφανίστηκε πάντως χθες ενοχλημένος καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από την αίθουσα την στιγμή που μιλούσε. Οι πληροφορίες λένε ότι εκείνη την στιγμή ο Διονύσης Τεμπονέρα ασκούσε κριτική στον νέο πρόεδρο λέγοντας ότι: «Θα πρέπει να σταματήσει η τοξικότητα και ο διχασμός. Το κόμμα είναι πίσω οργανωτικά, ιδεολογικά και προγραμματικά. Υπάρχει απουσία πλάνου και σχεδιασμού. Ανάγκη για ένα συνέδριο αυτοκριτικής και σύνθεσης και υπέρβασης άμεσα (Ιανουάριος). Τα 13 περιφερειακά δεν μπορεί να υποβαθμίσουν τον προσυνεδριακό διάλογο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει από την έναρξη της συνεδρίασης ότι θα έπρεπε να φύγει νωρίτερα καθώς είχε προγραμματισμένη συνάντηση.

 

To άρθρο Live η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live, Στέφανου Κασσελάκη, ΣΥΡΙΖΑ,Live, stefanou kasselaki, syriza