MINI Cooper και MINI Countryman: Αποκλειστική παρουσίαση – Εκδόσεις και τιμές

10:33 18/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη και άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση του ολοκαίνουριου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper και του MINI Countryman, αρκετούς μήνες, μάλιστα, πριν από το επίσημο λανσάρισμά τους.

Σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση και σε εορταστικό κλίμα, όπως ακριβώς ταιριάζει στην «ιδιοσυγκρασία» των μοντέλων της MINI,

παρουσιάστηκαν τα πολυαναμενόμενα all electric MINI και MINI Countryman στο χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η αποκλειστική πανελλαδική πρεμιέρα των νέων μελών της οικογένειας των ΜΙΝΙ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και η αγαπημένη μάρκα του κοινού είχε την ευκαιρία να επανασυστηθεί με τους φίλους της, ακολουθώντας με τον καλύτερο τρόπο το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας “Nice to Meet You Again”.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η επικεφαλής της ΜΙΝΙ στην Ελλάδα, Δήμητρα Μπίκου, ξεκίνησε κάνοντας μια ιστορική αναδρομή από τη σχεδίαση του πρώτου MΙΝΙ από τον Sir Alec Issigonis έως την αναβίωση της μάρκας στις αρχές της χιλιετίας. Στη συνέχεια της παρουσίασης, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, Andreas Sieben, εστίασε στην επιτυχημένη εμπορική πορεία των μοντέλων ΜΙΝΙ στην ελληνική αγορά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη φιλοσοφία, την αυθεντικότητα και διαχρονικότητα της ΜΙΝΙ.

Η αποκάλυψη των νέων μοντέλων έγινε υπό «μουσικοχορευτική» υπόκρουση με εντυπωσιακό αποτέλεσμα, όπως άρμοζε. Ας τα γνωρίσουμε:

MINI Cooper

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI πλέον φέρει ξανά το όνομα Cooper που έγραψε Ιστορία στο χώρο της αυτοκίνησης και είναι βασισμένο σε μία εντελώς καινούρια πλατφόρμα. Εναρμονισμένο στη νέα σχεδιαστική γλώσσα “Charismatic Simplicity”, η οποία συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες με τις προοδευτικές καινοτομίες της ΜΙΝΙ, χωρίς περιττά σχεδιαστικά στοιχεία, το νέο Cooper είναι η πιο φρέσκια εκδοχή ενός MINI. Διατηρεί τα κλασικά του χαρακτηριστικά, αλλά προσθέτει και νέα, όπως η εμπρός οκταγωνική μάσκα και τα εντυπωσιακά τριγωνικά πίσω φωτιστικά σώματα. Το MINI Cooper θα διατίθεται σε δύο προσθιοκίνητες εκδόσεις και πιο συγκεκριμένα στην Cooper Ε, η οποία ξεκινά από 33.450 ευρώ και στην Cooper SE, με μεγαλύτερη ισχύ και αυτονομία, η τιμή του οποίου ξεκινάει από 37.450 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται η κρατική επιδότηση.

Ο ηλεκτροκινητήρας του MINI Cooper Ε αποδίδει 184PS και 290Nm ροπής, ενώ από στάση αγγίζει τα 100 km/h σε 7,3sec. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 40,7kWh προσφέρει 305km εκτιμώμενης αυτονομίας στον κύκλο WLTP. Στο επόμενο σκαλί βρίσκεται το MINI Cooper SE με 218PS και μέγιστη ροπή 330Nm. Στην περίπτωση του SE μία μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 54,2kWh εξασφαλίζει 402km αυτονομίας κατά WLTP.

MINI Countryman

Εκτός του ηλεκτρικού MINI Cooper, τα βλέμματα έκλεψε και το νέο MINI Countryman, το οποίο στην τρίτη πλέον γενιά του έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις συγκριτικά με τον προκάτοχό του, χαρίζοντας ακόμα περισσότερους χώρους και φυσικά άνεση. Το νέο Countryman διατίθεται με θερμικά σύνολα, αλλά και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Όσον αφορά τις ηλεκτρικές εκδόσεις, το Countryman θα διατίθεται στην προσθιοκίνητη έκδοση Ε με ισχύ 204PS και την τετρακίνητη SE ALL4 με ισχύ 313PS. Η έκδοση Ε χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ροπή 250Nm. Το Countryman επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,6sec. Oι ηλεκτροκινητήρες του τετρακίνητου MINI Countryman SE ALL4 παράγουν συνδυασμένη ροπή 494Nm και το SE ALL4 πραγματοποιεί «0-100» σε 5,6sec. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 66,45kWh προφέρει 462km αυτονομία για την έκδοση E και 433km για την SE ALL4, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Όσον αφορά τις θερμικές εκδόσεις, η βασική έκδοση C με τον mild hybrid 1.500άρη κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 170PS ξεκινάει από 34.500 ευρώ με αυτόματο κιβώτιο και πολύ καλό εξοπλισμό. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το αγαπημένο John Cooper Works, με έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης των 300PS κάτω από το καπό και τιμή εκκίνησης τα 57.750 ευρώ.

To άρθρο MINI Cooper και MINI Countryman: Αποκλειστική παρουσίαση – Εκδόσεις και τιμές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα