Premia Properties: Νέες επενδύσεις στα ακίνητα μετά την υπερκάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

12:40 28/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Μακροπρόθεσμη στρατηγική στον κλάδο ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων χαράσσει η Premia Properties, μετά την υπερκάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρείας και βασικός μέτοχος της Sterner Stenhus Holding κ. Ηλίας Γεωργιάδης «Οι προοπτικές στον κλάδο ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα είναι εξαιρετικές».

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Premia Properties, συνολικής αξίας €75.000.000, εν μέρει με εισφορά σε είδος και εν μέρει

με καταβολή μετρητών, με την έκδοση συνολικά 52.083.331 νέων μετοχών, σε τιμή διάθεσης €1,44 ανά νέα μετοχή ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ειδικότερα, €27,5 εκατ. ευρώ καλύφθηκαν με εισφορές σε είδος. Οι υπόλοιπες νέες μετοχές ποσού €47,5 εκατ. ευρώ διατέθηκαν σε ειδικούς και ιδιώτες επενδυτές με καταβολή μετρητών μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο τμήμα της συνδυασμένης προσφοράς που αφορούσε την καταβολή μετρητών, σημειώθηκε υπερκάλυψη κατά 1,36 φορές.

Μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τα ποσοστά των βασικών μετόχων διαμορφώθηκαν ως εξής: Sterner Stenhus Greece AB 40,87%, Νequiter Invest AB 10,70%, ΝΟΕ Μεταλλικαί Κατασκευαί ΑΕ 7,86% και Elias Tsiklos Holdings (συνδεδεμένη εταιρεία με τη ΝΟΕ) 1,95%. Το συνολικό ποσοστό του επενδυτικού κοινού (

Keywords
Τυχαία Θέματα