Softone: Εγκαινιάζει νέο υποκατάστημα στην Κρήτη – Η στρατηγική για τις επιχειρήσεις και τα οφέλη για τα ξενοδοχεία

18:33 20/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Την Κρήτη, στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού τοποθετεί η Softone, με μια νέα επένδυση για τη δημιουργία υποκαταστήματος στο νομό Ηρακλείου, στόχος της οποίας αποτελεί η ενίσχυση των επιχειρήσεων με καινοτόμα προϊόντα και λύσεις στην τεχνολογία αιχμής, με έμφαση στον τουρισμό.

Με την νέα επένδυση,

η Softone, ενισχύει ακόμα περισσότερη την παρουσία της στην κρητική αγορά και στα ξενοδοχεία, παρέχοντας σημαντικά εφόδια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον κλάδο του τουρισμού.

Όπως τόνισε ο Πάνος Μαρτίνης διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης: «Επενδύουμε στην Κρήτη λόγω της δυναμικής ανάπτυξης της οικονομίας της, όπου καταγράφεται 60% αύξηση των ταξιδιωτών, 30% αύξηση διεθνών αεροπορικών αφίξεων και σημαντική αύξηση του ΑΕΠ, με την ανάκαμψη να οδηγείται στα προ Covid επίπεδα».

Αναφερόμενος στις μεγάλες προοπτικές της Κρήτης, ο ίδιος τόνισε ότι: «Στην Κρήτη, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας εστιάζει στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, καθώς έχουν σχεδιαστεί μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά και έργα υποδομής, που τοποθετούν στο επίκεντρο τα αεροδρόμια, τους δρόμους, την ενέργεια και φυσικά τον τουρισμό».

Πρόθεση αποτελεί η επέκταση της εν λόγω δραστηριότητας στην ελληνική επικράτεια, με προτεραιότητα σε μεγάλες πόλεις όπου λειτουργούν Πανεπιστήμια, όπως τα Ιωάννινα, η Πάτρα κι αλλού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κι εκ των βασικών μετόχων του ομίλου Αντώνη Κυριαζή, για το 2023 ο όμιλος αναμένει περαιτέρω πωλήσεις 50 εκατ. ευρώ, έναντι 36 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, εκ των οποίων το 60% προέρχεται από τη δραστηριότητα του ERP.

Τα οφέλη για τα ξενοδοχεία

Η νέα επένδυση της Softone στην Κρήτη έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς δίνει τη δυνατότητα στα ξενοδοχεία να καλύψουν μια ευρεία γκάμα αναγκών. Όπως προσδιορίστηκε από τη Softone, οι αρμοδιότητες των ξενοδοχείων είναι κατανεμημένες σε συγκεκριμένους τομείς, σε «τέσσερα κουτάκια» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά κι αυτά είναι:

Οι καθημερινές αγορές τροφοδοσίας των εστιατορίων, οι αγορές εξοπλισμού, οι κτιριακές εγκαταστάσεις – υποδομές και οι υπηρεσίες. Σε αυτή την αγορά, η Softone δίνει εξειδικευμένες λύσεις, που προσαρμόζονται κατά περίπτωση. «Με τον τρόπο που έχουμε δομήσει τα προϊόντα και τα δίνουμε στην αγορά, δίνουμε τη δυνατότητα στον κάθε πελάτη να δομήσει με απλό τρόπο το ψηφιακό του ταξίδι» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Η παρουσία της Softone την Κρήτη είναι ήδη ενισχυμένη, καθώς μέσω του ομίλου Softone διασυνδέονται πάνω από 350.000 εταιρείες, ενώ διατηρεί το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών με περισσότερες από 600 εταιρείες.

Εκτός από την Κρήτη, ο όμιλος Softone διατηρεί ακόμη γραφεία σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία, επενδύοντας με την ίδια αφοσίωση και σε αυτές τις αγορές, καθώς, όπως υποστηρίζουν από τον όμιλο, όλες οι αγορές που έχουν επιλέξει για να αναπτύξουν δραστηριότητα, διατηρούν τις ίδιες προοπτικές με την Ελλάδα.

To άρθρο Softone: Εγκαινιάζει νέο υποκατάστημα στην Κρήτη – Η στρατηγική για τις επιχειρήσεις και τα οφέλη για τα ξενοδοχεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα