Super Cup: Αταμάν και Μπαρτζώκας ανέλυσαν τα πλάνα τους πριν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια

22:15 28/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου πριν τους ημιτελικούς του Super Cup.

Ο Εργκίν Αταμάν δεν έκρυψε ποτέ πως ήρθε στον Παναθηναϊκό για να κατακτήσει τίτλους. Και φρόντισε να το δηλώσει και πάλι, πριν την έναρξη του Super Cup.

«Μετά

την δύσκολη περίοδο που πέρασε ο Παναθηναϊκός «ξαναχτίζουμε» την ομάδα. Πήραμε πολλούς καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες. Τώρα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Να παίξουμε καλό μπάσκετ. Η περίοδος προετοιμασίας ήταν μικρή και δε δουλέψαμε όπως θέλαμε, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού είναι πολύ μεγάλος. Έχουμε σεβασμό για όλους τους αντιπάλους μας. Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Θα διασκεδάσουμε, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε μεγάλους στόχους για τον Παναθηναϊκό και ελπίζω ότι θα κάνουμε χαρούμενους τους φίλους μας που έχουμε μεγάλες προσδοκίες», δήλωσε αρχικά ο Εργκίν Αταμάν.

Για τη διοργάνωση του Super Cup είπε: «Είναι δύο ματς και καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη. Θέλουμε να κερδίσουμε αλλά αυτός δεν είναι ο βασικός μας στόχος. Θέλουμε να ξεκινήσουμε όμως τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο».

Για τον ρόλο που θα παίξει το ντέρμπι της Ευρωλίγκας στο Super Cup, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είπε: «Δε ξέρουμε αν θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να παίξουμε πρώτα με τον ΠΑΟΚ και να κερδίσουμε. Και σεβόμαστε απόλυτα τον ΠΑΟΚ. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν το βλέπουμε σαν παιχνίδι προετοιμασίας για την Ευρωλίγκα».

Για τη σύνθεση που θα έχει ο Παναθηναϊκός στον αυριανό ημιτελικό, ο έμπειρος τεχνικός είπε: «Είχαμε κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς στην προπόνηση και θα κάνουμε ένα μίτινγκ με τους γιατρούς για να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις».

Για το έλλειμα της ομοιογένειας είπε: «Είμαστε επαγγελματίες. Φτιάξαμε μια καινούρια ομάδα με νέους παίκτες και εγώ με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Θέλουμε χρόνο αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι καταφέραμε. Σίγουρα για τον Ολυμπιακό είναι πλεονέκτημα που άλλαξε μόλις 2-3 παίκτες, αλλά δε θα είναι δύσκολο για εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας. Ξέρουμε τι είναι σημαντικό και τι όχι».

Μπαρτζώκας: “Χάσαμε Βεζένκοβ και Σλούκα, έχουμε αρκετούς παίκτες που έχουν μείνει πίσω”

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για το Super Cup, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έχασε δύο σημαντικούς παίκτες όπως ο Βεζένκοφ και ο Σλούκας, ωστόσο στόχος του είναι και πάλι να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

“Να δείξουμε στο γήπεδο ποιες είναι οι δυνατότητές μας, τα παιχνίδια που παίξαμε στην Κύπρο και αυτά που θα παίξουμε εδώ θα μας βοηθήσουν να βρούμε τη χημεία μας. Χάσαμε δύο πολύ σημαντικούς παίκτες, τον Βεζένκοβ και τον Σλούκα, αλλά και τους Μπολομπόι – Μπλακ. Ελπίζω να παίξουμε για τη φανέλα μας και για να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και φέτος.

Εξαρτάται πως τελειώνεις μία χρονιά, πόση υπομονή έχουν όσοι βρίσκονται γύρω από την ομάδα. Όλοι θέλουν να κερδίζουν, υπάρχει μία διαδικασία, να γινόμαστε καλύτεροι, να αντέξουμε την πίεση. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, ξέρετε πολύ καλά ότι η πίεση πάει μαζί με την ανταγωνιστικότητα. Ελπίζω να μείνουμε φίλοι και έξω από το γήπεδο.

Ξέρουμε πολύ καλά πώς παίζει ο Παναθηναϊκός και ο Παναθηναϊκός ξέρει πολύ καλά πώς παίζουμε εμείς. Για να παίξουμε μεταξύ μας, θα πρέπει να κερδίσουμε στους ημιτελικούς. Το Περιστέρι είναι πολύ καλή ομάδα. Αν τελικά παίξουμε με τον Παναθηναϊκό δεν θεωρώ ότι κάποια ομάδα θα προσπαθήσει να κρύψει κάτι. Θα μπούμε να ανταγωνιστούμε σε κάθε παιχνίδι. Όλες οι ομάδες στην αρχή μίας χρονιάς έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Έχουμε αρκετούς παίκτες που είναι πίσω σε σχέση με άλλους, επειδή είχαν θέματα τραυματισμών ή ήρθαν αργότερα. Έχουμε περιθώριο μέχρι αύριο (29/9) στις 10:00 για να αποφασίσουμε για το ρόστερ, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα παζλ από παίκτες που είναι πιο έτοιμοι αγωνιστικά.

Οι επιτυχίες της ομάδας μου τα προηγούμενα χρόνια έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον στο ελληνικό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός επένδυσε πάρα πολλά χρήματα επί της ουσίας για να ανταγωνιστεί εμάς. Αυτό θα τραβήξει σιγά σιγά και τις υπόλοιπες ομάδες, το μπάσκετ αναδιαμορφώνεται, βλέπω και καλούς προπονητές όπως ο Σπανούλης και ο Τακιανός και γενικά νομίζω ότι βοηθήσαμε πολύ σε αυτό. Αν χάσουμε έναν τίτλο ή αν κερδίσουμε κάποιον άλλο, θα είμαστε εδώ, είχα κι εγώ μεγάλες αποτυχίες στο παρελθόν αλλά επιβίωσα”.

To άρθρο Super Cup: Αταμάν και Μπαρτζώκας ανέλυσαν τα πλάνα τους πριν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Super Cup, Αταμάν, Μπαρτζώκας,Super Cup, ataman, bartzokas