United Cup: Η Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα με Καναδά

15:01 23/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Τον πρώτο της αντίπαλο έμαθε η Ελλάδα στο United Cup μετά τη σημερινή (23.10) κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Περθ της Αυστραλίας. Η “γαλανόλευκη” κληρώθηκε με τον Καναδά στο Group B, ενώ η τρίτη ομάδα του ομίλου θα προκύψει από τα Rankings της 20ης Νοεμβρίου.

Η αποστολή της Ελλάδας για το United Cup

αποτελείται από τους Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά, Στέφανο Σακελλαρίδη, Μαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Από τον Καναδά ξεχωρίζουν οι Φελίξ Οζερ Αλιασίμ και Λέϊλα Φερνάντες.

Το United Cup θα διεξαχθεί από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου στο Περθ και στο Σίδνεϊ. Πρόκειται για ένα μεικτό τουρνουά παικτών από 18 χώρες και μετά την σχετική κλήρωση που έγινε σήμερα (23/10), η Σερβία κληρώθηκε στον όμιλο με την Τσεχία και την Κίνα.

Κάθε ομάδα, θα αγωνισθεί στην φάση των ομίλων και συγκεκριμένα στο απλό ανδρών και γυναικών, αλλά και στο μεικτό διπλό.

Οι νικητές των ομίλων από κάθε πόλη, θα προκριθούν στους προημιτελικούς, μαζί με τον καλύτερο δεύτερο. Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα πραγματοποιηθούν στο Σίδνεϊ και θα έχουν χρηματικό έπαθλο 15 εκατομμυρίων δολαρίων και βαθμούς κατάταξης σε ATP και WTA.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θ’ αρχίσει την αγωνιστική περίοδο του 2024, συμμετέχοντας σε αυτό το τουρνουά. Κάτοχος του τίτλου είναι η ομάδα των ΗΠΑ, που θα λάβει μέρος με επικεφαλής τους Τέιλορ Φριτς και Τζέσικα Πέγκουλα, στον όμιλο με την Αυστραλία και την Μεγάλη Βρετανία.

Από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στο τουρνουά, είναι και η 35χρονη Γερμανίδα, Αντζελίκ Κέρμπερ, η οποία επιστρέφει στα κορτ μετά την γέννηση του παιδιού της.

Οι όμιλοι διαμορφώθηκαν ως εξής:

Περθ

Όμιλος Α: Πολωνία, Ισπανία, μία χώρα προς επιβεβαίωση

Γκρουπ Γ: ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία

Όμιλος Ε: Τσεχία, Κίνα, Σερβία

Σίδνεϊ

Όμιλος Β: Ελλάδα, Καναδάς, μία χώρα προς επιβεβαίωση

Όμιλος Δ: Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία

Όμιλος F: Κροατία, Ολλανδία, Νορβηγία

To άρθρο United Cup: Η Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα με Καναδά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
United Cup, Ελλάδα, Καναδά,United Cup, ellada, kanada