ΑΕΚ - Μπράιτον 0-1 ΤΕΛΙΚΟ: Αποκλεισμός από το Europa League για την Ένωση

21:41 30/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Η ΑΕΚ κοντράρεται με την Μπράιτον στην OPAP Arena, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, με τις δύο ομάδες να “παλεύουν” για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Για την ΑΕΚ, πάντως, η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα που θα την διατηρήσει

στη “μάχη” για μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, ενώ η Μπράιτον με διπλό στην OPAP Arena εξασφαλίζει το “εισιτήριο” για τον επόμενο γύρο του Europa League.

Οι δυο «μονομάχοι» της αποψινής αναμέτρησης στη Νέα Φιλαδέλφεια είχαν τεθεί αντιμέτωποι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, στην οποία η Ένωση πέτυχε ένα σπουδαίο θρίαμβο με 3-2.

Παρακολουθήστε LIVE το ΑΕΚ – Μπράιτον από το Newsit.gr

Η ΑΕΚ έχει 4 βαθμούς και βρίσκεται στο -3 από τους «γλάρους», τους οποίους είχε κερδίσει στο ματς της Αγγλίας (3-2), μετά από συγκλονιστική εμφάνιση. Στην πρώτη θέση του ομίλου βρίσκεται η Μαρσέιγ (8β.) με τους Μασσαλούς να ψάχνουν νίκη κόντρα στον ουραγό Άγιαξ (2 β) για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας και σαν στόχο την πρωτιά στον όμιλο.

Το ιδανικό «σενάριο» για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα ήταν να πάρει το “τρίποντο” και να ηττηθεί η ολλανδική ομάδα από τη Μαρσέιγ. Ακόμα όμως και αν έρθουν όλα… ανάποδα, θα υπάρχει ακόμα μία ευκαιρία, με την Ένωση να παίζει την τελευταία αγωνιστική στην έδρα του «Αίαντα», για ένα «εισιτήριο» για το Conference League.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θέλουν να ολοκληρώσουν τους αγώνες τους στην OPAP Arena με την πρώτη τους διεθνή νίκη, καθώς δεν τα έχουν καταφέρει ούτε στους προκριματικούς του Αυγούστου με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Αντβέρπ, ούτε στις δύο αναμετρήσεις του ομίλου με Άγιαξ και Μαρσέιγ.

Από πλευράς απουσιών, η ΑΕΚ δεν θα έχει τον πολύτιμο για ένα τέτοιο ματς, Γενς Γιόνσον, ενώ αγωνίζεται και πάλι χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία. Αντίθετα, έχει επανέλθει ο Σέρχιο Αραούχο. Αρκετές απουσίες έχει και η Μπράιτον, ωστόσο έχει ενισχυθεί από τον πρώτο σκόρερ της, Έβαν Φέργκιουσον ο οποίος δεν είχε παίξει στο πρώτο ματς.

H βαθμολογία στον όμιλο της ΑΕΚ

1. Μαρσέιγ 8
2. Μπράιτον 7
3. ΑΕΚ 4
4. Άγιαξ 2

To άρθρο ΑΕΚ - Μπράιτον 0-1 ΤΕΛΙΚΟ: Αποκλεισμός από το Europa League για την Ένωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ - Μπράιτον 0-1 ΤΕΛΙΚΟ, Αποκλεισμός, Europa League, Ένωση,aek - braiton 0-1 teliko, apokleismos, Europa League, enosi