ΑΕΚ – Μπράιτον: Η αστυνομία έριξε «κατά λάθος» δακρυγόνα στους οπαδούς των φιλοξενούμενων

10:06 1/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Η αναφορά των Άγγλων για όσα ακολούθησαν του νικηφόρου αγώνα της Μπράιτον στην έδρα της ΑΕΚ, με τον οποίο οι “γλάροι” εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Europa League.

Μετά το τέλος του αγώνα της OPAP Arena, όπου οι Άγγλοι πήραν το “διπλό” (1-0), επικράτησε ένταση ανάμεσα στους οπαδούς της

Μπράιτον και αυτών της ΑΕΚ, που βρέθηκαν στις γύρω θύρες.

Η παρέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ ήταν άμεση, απομακρύνοντας τους φίλους της ΑΕΚ που είχαν… επιθετικές διαθέσεις. Σύμφωνα με την “Daily Mail”, οπαδοί της Μπράιτον δέχθηκαν δακρυγόνα μετά από τη συγκεκριμένη προσπάθεια της ελληνικής αστυνομίας.

Ο σύνδεσμος του αγγλικού συλλόγου με την αστυνομία, Ντάρεν Μπάλκαμ, επισήμανε ότι οι οπαδοί της Μπράιτον δεν ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος και τόνισε ότι οι φίλοι των «γλάρων» που βρέθηκαν στο γήπεδο, έλαβαν τα εύσημα για την «εξαιρετική συμπεριφορά» τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Και όντως η συμπεριφορά των Άγγλων που βρέθηκαν στην OPAP Arena δεν προκάλεσαν το παραμικρό πρόβλημα.

1/2 The tear gas that was deployed at the end of the game was at AEK supporters who wouldn’t clear the bowl or immediate area. A number of cannisters were fired resulting in the gas coming back into the stadium due to the still night. I know a number of you were affected

— PC Darren Balkham (@suspolbhafc) November 30, 2023

Σε ανακοίνωση του συλλόγου, η Μπράιτον ευχαρίστησε τους οπαδούς της και δεσμεύτηκε να διερευνήσει περαιτέρω το περιστατικό. «Για άλλη μια φορά οι ταξιδιώτες οπαδοί της Μπράιτον ήταν τιμή για τον σύλλογο και υποστήριξαν την ομάδα σε μια ακόμη ιστορική βραδιά. Είμαστε ενήμεροι για έναν μικρό αριθμό μικροεπεισοδίων μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων. Κανένας που δεν κατευθύνθηκαν στο εκτός έδρας τμήμα του γηπέδου. Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι αυτό επηρέασε κατά λάθος αρκετούς οπαδούς της Αλμπιόν Θα διερευνήσουμε περαιτέρω και θα ζητήσουμε σαφήνεια από την ΑΕΚ -που ως σύλλογος ήταν εξαιρετικοί οικοδεσπότες- και από την UEFA, αλλά προς το παρόν δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια».

So they’ve tear gassed us by mistake #bhafc pic.twitter.com/g2I1M6Kjxf

— BennettsFieldBunny(@BennettsField) November 30, 2023

To άρθρο ΑΕΚ – Μπράιτον: Η αστυνομία έριξε «κατά λάθος» δακρυγόνα στους οπαδούς των φιλοξενούμενων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ – Μπράιτον,aek – braiton