Αυτά είναι τα επιβλητικά κτίρια του Ερνέστου Τσίλλερ στην Αθήνα

05:08 30/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Τα κτίρια του Ερνέστου Τσίλλερ στην Αθήνα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Δουλειές του επίσης, εδρεύουν στην Ερμούπολη της Σύρου, την Πάτρα, το αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου και την Θεσσαλονίκη.

Ο Ερνέστος Τσίλλερ ήταν Γερμανός αρχιτέκτονας από το Ζέρκοβιτς της Σαξονίας.

Υπήρξε

ένας άνθρωπος σθεναρά εμπλεκόμενος με τις τέχνες, τον πολιτισμό, την ιστορία και την καλαισθησία. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όλων, αποτελεί το γεγονός ότι συνδύασε όλες του αυτές τις αρετές με το ταλέντο και την αφοσίωσή του στην αρχιτεκτονική και πόσο δε μάλλον, το πολυετές έργο του με την λατρεμένη του Ελλάδα, κατά τον 19ο με 20ο αιώνα.

Οι δημιουργίες του, κοσμούν ποικίλα μέρη της Ελλάδας, ενώ η Αθήνα, οφείλει μεγάλο μέρος του κάλλους της σε εκείνον.

Κάνοντας μια απλή βόλτα στο κέντρο της πόλης, μπορούμε να διακρίνουμε τα πιο επιβλητικά του έργα.
Αρκεί απλώς μια ματιά τριγύρω και τα καλοδιατηρημένα αριστουργήματά του, κλέβουν την παράσταση ενώ ταυτόχρονα στολίζουν την ιστορική πρωτεύουσα. Συλλέξαμε λοιπόν, ορισμένα από τα πιο αξιοσημείωτα κτίρια του Ερνέστου Τσίλλερ στην Αθήνα που θα ήταν αδύνατο να προσπεράσεις.

Το Ανάκτορο του διαδόχου, αναφέρεται στον διάδοχο Κωνσταντίνο, γιο του βασιλιά Γεώργιου και σήμερα αποτελεί το Προεδρικό Μέγαρο της Αθήνας.

Το κτίριο ανατέθηκε στον Ερνέστο Τσίλλερ και η επίσημη διαδικασία κατασκευής του ολοκληρώθηκε το 1987. Το πελώριο νεοκλασικό, πριν από το δημοψήφισμα του 1974 ήταν η βασιλική κατοικία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το κτίσμα ακόμη διατηρεί μια αριστοκρατική φύση, χάρη στον καθωσπρεπισμό και την αυστηρότητα που αντιπροσωπεύει η αρχιτεκτονική του και τον γιγαντιαίο κήπο που τον διακοσμεί περιμετρικά.

Κάπου ανάμεσα στο καταπράσινο περιτύλιγμά του, ξεπροβάλλει το κατάλευκο παλάτι, που μέχρι και σήμερα προκαλεί δέος.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Αυτά είναι τα επιβλητικά κτίρια του Ερνέστου Τσίλλερ στην Αθήνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα