Αγρότες αμετακίνητοι στα μπλόκα με τρακτέρ αλλά και άλογα – Εικόνες από τον βορρά μέχρι τον νότο

20:02 5/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Στο μπλόκο των Nέων Μουδανιών επέστρεψαν οι αγρότες της Χαλκιδικής. Σε κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στον κόμβο της Σκάλας Αταλάντης προχώρησαν οι παραγωγοί στη Φθιώτιδα. Αγρότες της Αιγιάλειας, έφεραν και άλογα στο μπλόκο της γέφυρας Μεγανίτη.

Οι αγρότες της Χαλκιδικής, οι οποίοι το πρωί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία με τρακτέρ στην πόλη Θεσσαλονίκης

με κατάληξη το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, γύρισαν στο μπλόκο των Νέων Μουδανιών.

Αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν φραγμό στο ύψος του Λακκώματος για να εμποδίσουν την είσοδο των τρακτέρ στην πόλη.

Τελικά οι αγρότες αποχώρησαν από το Λάκκωμα και επέστρεψαν στο μπλόκο. Πλέον, η κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών διεξάγεται κανονικά.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορμύλιας, Χρήστος Τσιπέλης, αντιπροσωπεία των αγροτών της Χαλκιδικής θα συμμετάσχει την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας.

Αργότερα, θα συσκεφθούν στο μπλόκο των Μουδανιών για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Έκλεισαν την εθνική οδό στη Σκάλα Αταλάντης οι αγρότες – Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών στο μπλόκο

Σε κλείσιμο της εθνικής οδού στον κόμβο της Σκάλας Αταλάντης προχώρησαν οι αγρότες του δήμου Λοκρών που δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών.

Μιλώντας στο TVStar.gr, ο κ. Συμεών τάχθηκε υπέρ των αγροτών τονίζοντας ότι «η αγροτιά αποτελεί εθνικό θέμα και όχι κομματικό». Όπως είπε, οι αγρότες δεν βρίσκονται στα μπλόκα χωρίς λόγο αλλά «αφήνουν τη γη τους γιατί τους πονάει», ενώ τόνισε ότι «κανείς δεν επιτρέπεται να προσβάλει τους αγώνες τους».

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, μιλώντας για το δημογραφικό και την ερήμωση της υπαίθρου έκανε αναφορά και στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών σχολιάζοντας ότι «περισσότερο ενδιαφέρον δαπανάται για άλλου είδους ατζέντες».

Στο μεταξύ, οι αγρότες δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους καθώς τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν επιλύουν τα προβλήματά τους.

Μπλόκο με… άλογα από τους αγρότες της Αιγιάλειας!

Με μπλόκα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, συνεχίζουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους, ενώ νέο ραντεβού έδωσαν για την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας (05.02.2024), αγρότες της Αιγιάλειας, έστησαν για τέταρτη συνεχή ημέρα το μπλόκο στην παλαιά εθνική οδό, στη γέφυρα Μεγανίτη.

Μάλιστα στην αποψινή κινητοποίηση, ομάδα αγροτών εκτός από τρακτέρ και μηχανήματα έβαλαν στον χορό των κινητοποιήσεων και άλογα!

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Αγρότες αμετακίνητοι στα μπλόκα με τρακτέρ αλλά και άλογα – Εικόνες από τον βορρά μέχρι τον νότο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγρότες, – Εικόνες,agrotes, – eikones