Αλέξης Γεωργούλης: Απάντηση για τις καταγγελίες – «Αν δεν ήμουν αθώος δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές»

13:17 28/4/2024 - Πηγή: NewsIt

«Δεν έχω κάποια ποινική δίωξη, αν θεωρούσα ότι υπάρχει κάτι για να κατηγορηθώ δεν θα ήθελα να κατέβω στις Ευρωεκλογές», αποκάλυψε ο Αλέξης Γεωργούλης αναφορικά με τις κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο γνωστός ηθοποιός, μίλησε στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» για την υποψηφιότητά του στις φετινές Ευρωεκλογές με το κόμμα Πράσινο Κίνημα αλλά και για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει τον τελευταίο χρόνο μετά την καταγγελία για σε σεξουαλική κακοποίηση το 2020.

«Είναι πολύ βαριές οι κατηγορίες, δεν θα μπορούσαν να με κατηγορήσουν για

κάτι χειρότερο. Δεν υπάρχει κάποια δίκη που εκκρεμεί, η υπόθεση έχει σταματήσει στην καταγγελία από τις Βελγικές αρχές. Δεν έχω την ηθική και νόμιμη δέσμευση να βγω να μιλήσω στον κόσμο, ούτε δεν μπορώ να κρίνω πως θα λειτουργήσουν οι Βελγικές αρχές. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω και να τις εμπιστευτώ πως θα δράσουν νόμιμα και σωστά », είπε αρχικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Και πρόσθεσε για την υπόθεση: «Το να δώσω κάποια στοιχεία είναι σαν να μιλάω για την υπόθεση για την οποία νομικά δεν μπορώ να μιλήσω. Για να λύσω ερωτήματα για το τι συνέβη πρέπει να διαβάσω τι γράφεται στη δικογραφία και για ποιο λόγο ακριβώς κατηγορούμαι.

Μου πέρασε από το μυαλό να μην κατέβω υποψήφιος αλλά όχι λόγω των κατηγοριών. Έβαλα τα υπέρ και τα κατά και κατέληξα πως θέλω να κατέβω γιατί είχα δημιουργική πορεία και προσέφερα πράγματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ελλάδα. Θεωρώ ότι είμαι αθώος και για αυτό κατεβαίνω και στις Ευρωεκλογές».

 

Για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές ο γνωστός ηθοποιός είπε: «Ο στόχος μου με το Πράσινο Κίνημα είναι να δέσουμε άρρηκτα πολιτισμό και πράσινη μετάβαση. Δεν νοείται το ένα χωρίς το άλλο. Να δώσουμε το μήνυμα και να διευρυνθεί η χρήση και η δύναμη του πολιτισμού αλλά και για την Ελλάδα μέσω του πολιτισμού, που είναι το καλύτερο όχημα για να περνάει τα μηνύματα της μέσα στην ευρωβουλή».

Και συνέχισε: «Έχω ωραίες και δημιουργικές στιγμές τις οποίες θεωρώ νίκες στην 5ετία που ήμουν Ευρωβουλευτής. Το Πράσινο Κίνημα είναι ευρέως άγνωστο γιατί δρούσε σε τοπικό επίπεδο. Τώρα, δίνουμε ευκαιρία στο κόμμα να ακουστεί πανελλαδικά».

To άρθρο Αλέξης Γεωργούλης: Απάντηση για τις καταγγελίες – «Αν δεν ήμουν αθώος δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλέξης Γεωργούλης, Απάντηση, – Αν, Ευρωεκλογές,alexis georgoulis, apantisi, – an, evroekloges