Άπλωσαν τεράστια σημαία της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη – «Ελευθερία ή θάνατος» φώναξαν στα Χανιά

20:41 24/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, και δεκάδες Ουκρανοί που ζουν στη Θεσσαλονίκη άπλωσαν μία τεράστια σημαία της χώρας τους στην παραλία. Συγκινημένοι, κουνούσαν ρυθμικά τη σημαία, ενώ έψαλαν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή στη χώρα τους πλήθος Ουκρανών της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν

στον Λευκό Πύργο και δημιούργησαν μία ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το μνημείο.

Φώναξαν συνθήματα κατά του πολέμου, αλλά και του Βλαντίμιρ Πούτιν και στη συνέχεια ξεδίπλωσαν μία τεράστια ουκρανική σημαία. Συγκινημένοι, την κουνούσαν ρυθμικά, ενώ έψαλαν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους.

«Ρωσία, κράτος τρομοκράτης», είναι ένα από τα συνθήματα που φώναζαν ενωμένοι Ουκρανοί και Έλληνες πολίτες. Μεταξύ άλλων, ακούστηκαν παραδοσιακά ουκρανικά τραγούδια, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή, όπως ανέφεραν grtimes.gr και thesstoday.gr.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τους συγκεντρωμένους να σχηματίζουν το περίγραμμα της Ουκρανίας και κρατώντας ανοιχτά τα κινητά τους, έστειλαν το μήνυμα πως η Ουκρανία θα λάμψει ξανά.

Χανιά: Με δάκρυα στα μάτια Ουκρανοί ζητούν τον τερματισμό του πολέμου

Αλλά και στα Χανιά, Ουκρανοί πραγματοποίησαν αντιπολεμική διαδήλωση για τον έναν χρόνο από την εισβολή στη χώρα τους. Συγκλονίζουν τα λόγια τους: «Ελευθερία ή θάνατος»!

«Το μόνο που ζητούμε είναι να φύγει ο ρωσικός στρατός από όλη την Ουκρανία», φώναζαν Ουκρανές γυναίκες. Η Mαργαρίτα από τη Μαριούπολη, ζει από το 2008 στα Χανιά, αλλά ο τελευταίος χρόνος έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή της:

«Πονάει όλους μας! Παρόλο που δεν είμαστε εκεί έχει αλλάξει η καθημερινότητά μας. Όλη η σκέψη μας είναι εκεί», είπε στο flashnews.gr, ενώ ερωτώμενη σε τι ελπίζουν η απάντηση ήταν συγκλονιστική:

«Στην αρχή όλοι ελπίζαμε ότι θα ξεσηκωθεί ο ρωσικός λαός και θα σταματήσει  τον τρομοκράτη Πούτιν. Αλλά δεν έγινε και τώρα – είναι άσχημα λόγια αυτά που θα πω – όλος ο Ουκρανικός λαός ελπίζει ότι θα πεθάνει αυτός και θα σταματήσει ο πόλεμος….».

To άρθρο Άπλωσαν τεράστια σημαία της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη – «Ελευθερία ή θάνατος» φώναξαν στα Χανιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα