Αταμάν για το Βαλένθια – Παναθηναϊκός: «Μοιρασμένες οι πιθανότητες να παίξει ο Σλούκας»

23:05 4/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της Βαλένθια, μια αναμέτρηση ιδιαίτερα σημαντική για τους «πράσινους» με τον Εργκίν Αταμάν μάλιστα να αναφέρει πως ο Κώστας Σλούκας είναι αμφίβολος, με τις πιθανότητες του να τα καταφέρει να είναι μοιρασμένες.

Συγκεκριμένα ο Εργκίν Αταμάν ανέφερε πριν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην έδρα

της Βαλένθια, πως οι παίκτες του πρέπει να αφήσουν πίσω την πρόσφατη ήττα από την Μπασκόνια, με τον ίδιο να τονίζει παράλληλα πως ο Κώστας Σλούκας έχει μοιρασμένες πιθανότητες να προλάβει τον αγώνα λόγω του τραυματισμού του.

Μάλιστα ο έμπειρος τεχνικός δεν παρέλειψε να αναφέρει πως κάθε παιχνίδι στην Euroleague είναι δύσκολο και έχει τη δική του σημασία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

«Στη EuroLeague, στη διπλή εβδομάδα είτε νικήσεις, είτε χάσεις, πρέπει να το ξεχάσεις αμέσως. Και να είσαι έτοιμος για το δεύτερο ματς. Αυτό είναι το μπάσκετ, την περασμένη εβδομάδα νικήσαμε στο τελευταίο δεύτερο, τώρα χάσαμε. Τώρα, είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι για το ματς με τη Βαλένθια, θα είναι ένα δύσκολο ματς. Είχαμε νικήσει στο ΟΑΚΑ με καλή διαφορά πόντων, αλλά αυτές οι ομάδες, ειδικά στην έδρα τους, παίζουν με περισσότερο αυτοπεποίθηση, με επιθετικότητα».
Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Βαλένθια:

«Απέναντι στην Μπασκόνια κάναμε ένα τέλειο ματς για τρεις περιόδους. Και μετά κάναμε κάποιες επιλογές στην επίθεση, χωρίς να γυρίσουμε την μπάλα. Δώσαμε πολλά τρίποντα στο transition της Μπασκόνια. Κάποια απ’ αυτά ήταν σουτ… θαύματα. Ο Μονέκε είναι καλός παίκτης, αλλά δεν τον έχω δει να βάζει πολλές φορές αυτά τα σουτ.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε 40′. Κάποιες φορές, σε περιόδους, παίζουμε εξαιρετικό μπάσκετ. Επίσης, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, ειδικά ο Γκριγκόνις, σε σουτ που συνήθως βάζει, είχε 0/5 σουτ. Θα είναι σημαντική η προσωπική απόδοση και τα σουτ. Αν γυρνάς την μπάλα σωστά, τότε βρίσκεις το σωστό σουτ».

Αν αισθάνεται πίεση που το ματς με τη Βαλένθια ήταν το πέμπτο τη φετινή σεζόν που χάνεται στο τέλος:

«Μπορεί να συμβεί. Χάσαμε κάποια ματς, στην έδρα μας νικήσαμε τη Ζαλγκίρις με αυτόν τον τρόπο, στο Μονακό έγινε το ίδιο. Αυτό είναι το μπάσκετ. Κάποιες φορές προσπαθούσε να “κλείσουμε” τα ματς με την επίθεσή μας, αυτό είναι ένα από τα λάθη μας. Παίζουμε καλά για 38’ και μετά αλλάζουμε. Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε άμυνα. Θα το καταλάβουμε.

Στην Μπασκόνια, στο τελευταίο λεπτό αστοχήσαμε σε όλα, η Μπασκόνια τα έβαλε όλα. Ήταν μία πολύ περίεργη κατάσταση, αλλά μπορεί να συμβεί. Θα το αναλύσουμε στο μέλλον, τώρα δεν έχουμε χρόνο. Η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα, ότι μπορεί να παίξει εκτός έδρας απέναντι σε κάθε ομάδα. Μας δίνει αισιοδοξία για τους μεγάλους στόχους μας».

Για τον Σλούκα:

«Θα δούμε αύριο το πρωί μετά τη μαγνητική. Οι γιατροί θα μας πουν αύριο. Είναι 50%-50%».
Για τους απουσίες που έχουν και οι δύο ομάδες: «Και οι δύο ομάδες έχουν ποιοτικούς παίκτες και θα είναι ανταγωνιστικές στο παρκέ. Δεν έχει σημασία να λείπουν κάποιοι παίκτες. Οκτώ, εννιά παίκτες είναι αρκετοί».

To άρθρο Αταμάν για το Βαλένθια – Παναθηναϊκός: «Μοιρασμένες οι πιθανότητες να παίξει ο Σλούκας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αταμάν, Βαλένθια – Παναθηναϊκός, Μοιρασμένες, Σλούκας,ataman, valenthia – panathinaikos, moirasmenes, sloukas