Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Νίκη κορυφής στο Περιστέρι με πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη

21:28 12/3/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με 2-0 από το Περιστέρι και η νίκη επί του Ατρομήτου στην 26η και τελευταία αγωνιστική της Super League 1, τον επανέφερε στην κορυφή της βαθμολογίας, στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό, ο Φώτης Ιωαννίδης που

άνοιξε το σκορ με φοβερό γκολ στο 49′ και “καθάρισε” την αναμέτρηση στο 62′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε μαρκάρισμα του Φάνη Μαυρομμάτη. Το παιχνίδι “σημαδεύτηκε” πάντως και από το ντου των οπαδών στο 10′, που έφερε μία διακοπή ενός τετάρτου στην αναμέτρηση.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει από την αρχή του αγώνα την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ατρόμητος “απείλησε” πρώτος με τον Ρομπάιγ να εκμεταλλεύεται ένα λάθος του Σάρλια, ο οποίος πρόλαβε όμως να κόψει με καθοριστικό τάκλιν.

Λίγο αργότερα και στο 10ο λεπτό του αγώνα, ο διαιτητής διέκοψε την αναμέτρηση μετά από εισβολή οπαδών του Ατρόμητου στον αγωνιστικό χώρο και ένταση με 100 οπαδούς των «πράσινων», που οδήγησε σε ανταλλαγές κροτίδων και βεγγαλικών, αλλά και στην παρέμβαση των ΜΑΤ.

Η κατάσταση εκτονώθηκε μετά από περίπου ένα δεκάλεπτο και το παιχνίδι συνεχίστηκε με περίπου 25 λεπτά καθυστέρηση. Ο Ατρόμητος “απείλησε” ξανά με κεφαλιά του Ντε Μποκ, που έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ο Παναθηναϊκός “απάντησε” με τεράστια διπλή ευκαιρία του Μαντσίνι.

Στο 31′ ο Αργεντινός έκανε αδύναμο πλασέ σε τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη, ο οποίος απέκρουσε για να αστοχήσει ξανά ο Μαντσίνι σε κενή εστία. Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου έκανε σπουδαία επέμβαση και σε ωραίο τελείωμα του Ιωαννίδη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να φθάσει στη νίκη. Ο Γιαννιώτης απέκρουσε και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον στο 47′, αλλά δύο λεπτά μετά, ο Ιωαννίδης έκανε τρομερή ενέργεια λίγο έξω από την περιοχή και “κεραυνοβόλησε” την εστία για το 1-0 στο ματς.

Ο επιθετικός του “τριφυλλιού” ήταν μάλιστα αυτός που “καθάρισε” και το ματς, κερδίζοντας πέναλτι στο 59′. Ο διαιτηττής Ευαγγέλου χρειάστηκε να συμβουλευτεί και το VAR, αλλά έδωσε τελικά την εσχάτη των ποινών για φάουλ του Μαυρομμάτη στην περιοχή. Ο ίδιος ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά και της ομάδας του, για το 2-0 του Παναθηναϊκού στο ματς.

Οι “πράσινοι” είχαν στη συνέχεια ευκαιρίες και για τρίτο γκολ με Κλεϊνχέισλερ και Κουρμπέλη, αλλά το σκορ δεν άλλαξε, όπως και το αποτέλεσμα, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει με τη νίκη 2-0 από το Περιστέρι.

Οι συνθέσεις στο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Έντερ Γκονζάλεθ, Κουέν (79’ Φριντζόνσον), Καμαρά, Κλωναρίδης (71’ Ροτάριου), Ρομπάιγ (71’ Ρομπάιγ), Τζαβίδας (46’ Κιάρτανσον).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (59’ λ.τρ. Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (76’ Πούχατς), Ρουμπέν (76’ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Παλάσιος, Κλεϊνχέισλερ (68’ Τσέριν), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (76’ Βέρμπιτς).

To άρθρο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Νίκη κορυφής στο Περιστέρι με πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2, Νίκη, Περιστέρι, Ιωαννίδη,atromitos – panathinaikos 0-2, niki, peristeri, ioannidi