Δασκάλα κούρεψε 5χρονο σε νηπιαγωγείο γιατί δεν της άρεσαν τα μαλλιά του – «Η κυρία είπε ότι αν δεν τα κόψω θα φωνάξει την αστυνομία»

18:08 29/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Δασκάλα σε νηπιαγωγείο κούρεψε 5χρονο επειδή δεν της άρεσαν τα μαλλιά του, όπως καταγγέλλει η μητέρα του μικρού.

Η μητέρα του 5χρονου που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο καταγγέλλει ότι οι δασκάλες του κούρεψαν τον γιο της, χωρίς να την ενημερώσουν, επειδή δεν τους άρεσε που ο μικρός είχε κοτσίδα.

Ο 5χρονος θαυμάζει τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και νυν ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας, Ντέιβιντ Μπέκαμ και γι’ αυτό ζήτησε από τη μητέρα του να κάνει τα μαλλιά του όπως το ίνδαλμά του.

Ο μικρός πήγε στο νηπιαγωγείο όλο χαρά με το καινούργιο του κούρεμα,

αλλά όπως καταγγέλλει η μητέρα του, η αντίδραση της δασκάλας του δεν ήταν η αναμενόμενη.

«Όταν πήγα στο σχολείο λέει η κυρία Ζωή: “Ανέστη κουρεύτηκες; Μπράβο με γεια σου” και μου λέει εμένα: “Γιατί δεν τα πήρες λίγο παραπάνω και πέφτουν μπροστά στα μάτια του;”. Και της λέω γιατί τα μαζεύουμε κοτσίδα και μου λέει “άντε καλέ τι χαζά είναι αυτά;», αφηγήθηκε στο Live News η μητέρα του μικρού.

Η μητέρα άφησε το παιδί στο νηπιαγωγείο και πήγε το απόγευμα να το πάρει. Φτάνοντας στο σπίτι, κατάλαβε πως κάτι απασχολούσε τον μικρό.

«Όταν ήρθε το απόγευμα ο μικρός στο σπίτι μου λέει: “Μαμά πάμε να τα κόψω τα μαλλιά μου; Η κυρία μου είπε ότι αν δεν τα κόψω θα φωνάξει την αστυνομία”», κατήγγειλε η μητέρα του 5χρονου.

Την επόμενη μέρα, η μητέρα κλήθηκε από το νηπιαγωγείο να πάει να πάρει το 5χρονο αγοράκι γιατί είχε κάνει πάνω του την ανάγκη του. Τότε, συνειδητοποίησε πως κάτι είχε συμβεί στο σχολείο με τον γιο της.

«Όταν στρεσάρεται το παιδί και πιέζεται ψυχολογικά μου βγάζει ψυχοσωματικά. Πάω να του μαζέψω τα μαλλιά και με το που τα σηκώνω βλέπω ότι λείπουν τα μισά του μαλλιά», ανέφερε. Τα μαλλιά του παιδιού της δεν πιάνονταν όπως πριν γιατί κάποιος όσο ήταν στο σχολείο του τα έκοψε με ψαλίδι.

«Ζήτησα να μάθω ποιος το έκανε και ακόμα δεν μου λέει το παιδί. Το κομμάτι που λείπει από εδώ κάτω και του το έχουνε κόψει ήταν περίπου τόσο πιο μακρύ. Τα μαλλάκια του πλέον δεν πιάνονται», σχολίασε.

Τότε η μητέρα επικοινώνησε με τη δασκάλα, χωρίς όμως να παίρνει κάποια απάντηση για το ποιος έκοψε τα μαλλιά του παιδιού της. Έτσι πήγε στο τμήμα να το καταγγείλει.

«Με ποιο δικαίωμα κουρέψατε το παιδί μου»

«Με ποιο δικαίωμα κουρέψατε το παιδί μου χωρίς να ενημερωθώ και να δώσω την συγκατάθεσή μου; Είναι ψυχολογική και ουσιαστικά σωματική βία», είπε η μητέρα του παιδιού.

Μάλιστα, επισήμανε πως δεν είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζει κάποιο συμβάν με το 5χρονο παιδί της στο σχολείο.

«Το πρώτο περιστατικό είχε γίνει όταν ξεκίνησαν τα σχολεία, που είχε έρθει ο μικρός στο σπίτι με κόκκινο αυτάκι. Όταν τον ρώτησα γιατί πονάει το αυτάκι σου, μου είπε γιατί μου το τράβηξε η κυρία», ανέφερε.

Η μητέρα του ανήλικου αγοριού ακόμα δεν έχει λάβει σαφή απάντηση για το τι έγινε στο σχολείο και έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με το 5χρονο αγοράκι να βιώνει ακόμα μετατραυματικό στρες.

Τι είπε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας μίλησε στο Live News για την υπόθεση του 5χρονου αγοριού.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόπτσης, μέχρι και τώρα δεν έχει κατατεθεί καμία επίσημη και έγγραφη καταγγελία στην περιφερειακή διεύθυνση αλλά και στην αντίστοιχη διεύθυνση εκπαίδευσης.

Παράλληλα, από την διεύθυνση εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας έχει ζητηθεί έκθεση συμβάντος κι έχει κινηθεί η διαδικασία προς διαπίστωση των γεγονότων.

«Εάν διαπιστωθεί το παραμικρό πειθαρχικό παράπτωμα, θα υποστούν τις συνέπειες όπου κι αν βρίσκονται αυτές», τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής.

To άρθρο Δασκάλα κούρεψε 5χρονο σε νηπιαγωγείο γιατί δεν της άρεσαν τα μαλλιά του – «Η κυρία είπε ότι αν δεν τα κόψω θα φωνάξει την αστυνομία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δασκάλα, 5χρονο, – Η,daskala, 5chrono, – i