«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, έβγαλε μαχαίρι και φοβήθηκα για τη ζωή μου» - Στη φυλακή ο πιστολέρο του Άγιου Παντελεήμονα - Όλη η απολογία του στο newsit.gr

14:42 1/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του ο 19 χρόνος «ληστής με το Luger», που το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (28.08.23) σήκωσε το 9άρι πιστόλι και πυροβόλησε δύο φορές έναν Αιγύπτιο στον Άγιο Παντελεήμονα, γιατί πείραξε την κοπέλα του, τραυματίζοντας τον σοβαρά στο πόδι. 

Στην απολογία του στον ανακριτή, όπου οδηγήθηκε συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, την οποία παρουσιάζει το newsit.gr, ο νεαρός πιστολέρο που έκανε ληστείες με το ασημί Peugeot

της μητέρας του, στο ίδιο μήκος κύματος της προανακριτικής του κατάθεσης που αποκάλυψε χθες το newsit.gr, δηλώνει συντετριμμένος και μετανιωμένος για το περιστατικό στον Άγιο Παντελεήμονα.

Είπε ότι πυροβόλησε τον αλλοδαπό, γιατί επιτέθηκε φραστικά στην φίλη του. Όπως υποστήριξε, έγινε μια μεγάλη συμπλοκή, ο 25χρονος έβγαλε μαχαίρι και εκείνος φοβήθηκε για τη ζωή του. Μάλιστα, δήλωσε πως δεν ήθελε να σκοτώσει τον Αιγύπτιο και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Όμως, τελικά δεν έπεισε τις αρχές και θα οδηγηθεί στις φυλακές.

 Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που κατάφεραν να εξιχνιάσουν σε χρόνο – ρεκόρ τη «ματωμένη» αυτή ιστορία, αναζητούν τον κολλητό του φίλο με το προσωνύμιο «Angelovuitt», προκειμένου να του περάσουν χειροπέδες και να ολοκληρώσουν το παζλ της υπόθεσης.

Όλη η απολογία του «πιστολέρο»

Στην απολογία του ο 19χρονος ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε ότι: «Οι κατηγορίες που μου αποδίδονται εδράζονται τόσο σε καταθέσεις μαρτύρων όσο και σε βιντεοληπτικό υλικό, όπως αυτό συνελέγη την έλεγε από τις αρμόδιες αρχές και σε ευρήματα που αναλυτικά περιγράφονται στις αντίστοιχες εκθέσεις κατάσχεσης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Ιλίου.

Θα ήθελα εξαρχής να τονίσω από την πρώτη στιγμή ομολόγησα τις πράξεις μου ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, όντας συντετριμμένος και πραγματικά μετανιωμένος για τα όσα προξένησα. Ωστόσο, θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι δεν αποδέχομαι μόνο την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας υπό την μορφή αυτή που μου αποδίδεται.

Συγκεκριμένα, στις 28 Αυγούστου 2023 βρισκόμουν στη συμβολή της οδού Αγίου Μελετίου με την οδό Καμπάνη μαζί με μια φίλη μου και το συγκατηγορούμενό μου Angielo. Σε κοντινή μας απόσταση, βρισκόταν μια παρέα αντρών, άγνωστοι στο σύνολό τους σε εμάς, η οποία απαρτιζόταν από άτομα αιγυπτιακής καταγωγής. Ξαφνικά και χωρίς να τους προκαλέσουμε με οποιοδήποτε τρόπο, ένας εξ αυτών προχώρησε σε υποτιμητικά σχόλια σε βάρος της φίλης μου.

Απευθείας και θέλοντας να την υπερασπιστώ, ζήτησα το λόγο αυτής της αναίτιας λεκτικής επίθεσης και τότε δημιουργήθηκε μια γενικευμένη συμπλοκή μεταξύ μας, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από ένορκη κατάθεση μάρτυρα. Ειδικότερα, αρχικά επιδοθήκαμε σε εκατέρωθεν εξαπόλυση ύβρεων και εν συνεχεία σε μια γενικευμένη άσκηση σωματικής βίας. Τότε, διαπίστωσα ότι ο ένας εκ των Αιγυπτίων, έφερε μαχαίρι η απειλή του οποίου μου προκάλεσε φόβο για την σωματική μου ακεραιότητα. Στο χρονικό εκείνο σημείο φοβισμένος και απειλούμενος από τους ίδιους τους παθόντες, έβγαλα το όπλο μου και στρεφόμενο αποκλειστικά και μόνο προς τα πάνω δίχως να σημαδέψω κάποιον απ’ αυτούς, πυροβόλησα δύο φορές στον αέρα, προκειμένου τους εκφοβίσω.

Η τρίτη φορά κατά την οποία πυροβόλησα έπληξε τον παθόντα στο πόδι και εν συνέχεια αποχώρησα από τον τόπο του εγκλήματος. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος στις ως άνω αναφερόμενες πράξεις μου. Ο εν λόγω ισχυρισμός μου αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα από το γεγονός ότι προ του τραυματισμό του παθόντος, προχώρησα σε προειδοποιητικές βολές στον αέρα, σε μια προσπάθεια αυτοπροστασίας από τους έταιρους εμπλεκόμενους στη συμπλοκή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο παθών, όταν προχώρησα στο τρίτο πυροβολισμό τον είχα ήδη πλησιάσει και επομένως, αν πράγματι είχα σκοπό να τον πλήξω θανάσιμα, δεν θα στόχευα χαμηλά προς την περιοχή των ποδιών του. Γίνεται επομένως σαφές ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση εκ μέρους μου πρόκλησης θανάτου του παθόντος». 

Το ματωμένο χρονικό 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό που παρουσίασε το newsit.gr, αλλά και τα φωτογραφικά καρέ, η αιματηρή επίθεση σε βάρος του  25χρονου Αιγυπτίου σημειώθηκε στις 22:25 της Δευτέρας.

«Στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου με την οδό Καμπάνη στην Αθήνα, ο κατηγορούμενος από κοινού με τον συνεργό του «Angelovuitt», προσέγγισαν τον Αιγύπτιο, ο οποίος βρισκόταν με τον φίλο του και για ασήμαντη αφορμή, αρχικά ο κατηγορούμενος πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και εν συνεχεία με ευθεία βολή και με ανθρωποκτόνο πρόθεση, πυροβόλησε μια φορά τον παθόντα και έπληξε το αριστερό του πόδι.

Μετέπειτα, ο κατηγορούμενος από κοινού με τον άγνωστο δράστη με το προσωνύμιο «Angelovuitt» και μια άγνωστη γυναίκα εισήλθαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Peugeot και χρώματος ασημί, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τους αστυνομικούς που μετέβησαν στο σημείο της επίθεσης, ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν: ένα φυσίγγιο που στον πυθμένα του αναγράφει Luger CBC 9mm, τρεις κάλυκες που στον πυθμένα τους αναγράφουν μεταξύ άλλων

Luger 9mm. Επιπλέον στο σημείο προσήλθε αρμόδιο συνεργείο της Διευθύνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την φωτογράφιση του χώρου της επίθεσης». 

Τον αναγνώρισε το θύμα

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό που σχημάτισαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, το θύμα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο, ως το άτομο – δράστη που τον πυροβόλησε. Σε ό,τι δεν έχει να κάνει με την κατάσταση του Αιγυπτίου, στο διαβιβαστικό αναφέρεται πως: «Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Αναφορικά  με τα τραύματα του, γιατρός κατέθεσε ότι ο τραυματίας διαγνώστηκε με συντριπτικό κάταγμα κνήμης, το οποίο προήλθε από το πυροβόλο όπλο. Τραυματισμός, ο  οποίος θεωρείται σοβαρός και γι’ αυτό επελέγη χειρουργική αντιμετώπιση και προβλέπεται μακρός χρόνος αποκατάστασης». 

Καρέ – καρέ ο πυροβολισμός 

Το ασήμι Peugeot που δεν «φόραγε» πινακίδες αλλά και τα ίδια ρούχα του δράστη την ημέρα της αιματηρής ληστείας που εντοπίστηκαν από την έφοδο της Αστυνομίας στο σπίτι του ήταν αυτά, που τον έδωσαν στο πιάτο των αρχών.

Βέβαια, βασικό ρόλο παίζει και η ανάλυση του υλικού από τις κάμερες, το οποίο δείχνει καρέ – καρέ τον πυροβολισμό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τους διαβιβαστικό: « Από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού από εξωτερικές κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, πλησίον του σημείου που έλαβε χώρα η απόπειρα ανθρωποκτονίας, προκύπτει ανεπιφύλακτα ότι ο κατηγορούμενος είναι το άτομο που είχε στην κατοχή του το πυροβόλο όπλο, η φυσική παρουσία του Ι.Χ. αυτοκινήτου μάρκας Peugeot και χρώματος ασημί, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, η παρουσία του άγνωστου δράστη και ότι ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν επακριβώς τα ρούχα που φορούσε κατά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παθόντα». 

Μάλιστα, στις επόμενες γραμμές αναφέρεται αναλυτικά όλο το σκηνικό. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των καμερών: «Ο κατηγορούμενος όποιος φοράει κόκκινη κοντομάνικη μπλούζα, μαύρη βερμούδα χιαστί τσαντάκι καθώς και παντόφλες χρώματος μπλε με κόκκινο και λευκό, εξέρχεται από πυλωτή πολυκατοικίας και κινείται πεζός προς την αριστερή πλευρά της κάμερας. Άγνωστη νεαρή γυναίκα εξέρχεται της πυλωτής και πηγαίνει προς την αριστερή πλευρά της κάμερας όπου συναντά και αγκαλιάζει τον κατηγορούμενο. Άγνωστος δράστης που φοράει μαύρα ρούχα, πλησιάζει τον κατηγορούμενο και κινούνται στην αριστερή πλευρά της κάμερας εκτός οπτικής.

Ο κατηγορούμενος γυρίζει και επιστρέφει στο οπτικό πεδίο της κάμερας. Ύστερα επιστρέφει η άγνωστη γυναίκα, τον αγκαλιάζει και προσπαθεί να τον απομακρύνει. Μαζί επιστρέφουν στην πυλωτή της πολυκατοικίας και ο άγνωστος δράστης επιστρέφει και μεταβαίνει στο ίδιο σημείο με τον κατηγορούμενο και την άγνωστη γυναίκα και συνομιλούν.

Ο κατηγορούμενος μεταβαίνει τώρα προς τις κάμερες κρατώντας πιστόλι, το οποίο οπλίζει και πυροβολεί. Γίνεται μνεία ότι κατά τη διάρκεια του πυροβολισμού, εμφανίζεται λάμψη στην κάνη από την πυροδότηση του φυσιγγίου και την έξοδο αερίων και υπολοίπων καύσης πυρίτιδας. Εμφανίζεται το Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Peugeot άνευ πινακίδων κυκλοφορίας το οποίο κινείται από την αριστερή πλευρά τις κάμερας και απομακρύνεται προς δεξιά».

Η σύλληψη 

Αναφορικά με τον εντοπισμό και την σύλληψη του από τους αστυνομικούς, στο διαβιβαστικό αναφέρεται πως: «Από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης μεσημβρινές ώρες 29ης Αυγούστου 2023 και επί της οδού Αυλώνος στην Αθήνα εντοπίστηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Peugeot και χρώματος ασημί το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, όπως ακριβώς ήταν το όχημα διαφυγής διαφυγής των δραστών κατά την διάπραξη της άποψης ανθρωποκτονίας.

Κατόπιν τούτου αστυνομικοί αναζητησαν τον κάτοχο του οχήματος ο οποίος ήταν ο κατηγορούμενος και όπως εξακρίβωσαν απο περίοικους διέμενε επί της οδού Αυλώνος. Άμεσα μετέβησαν στην ανωτέρω διεύθυνση όπου τον εντόπισαν με προτροπή τους εξήλθε από την πολυκατοικία και αφού μετέβησαν από κοινού στο όχημα (Peugeot) για το οποίο δήλωσε ότι είναι αποκλειστικός χρήστης το ερεύνησαν και από τους εσωτερικούς χώρους ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν: «Ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, ένα μαχαίρι με λευκή λάβή, και μια πινακίδα κυκλοφορίας η οποία κατ’ αντιπαραβολή με την αριθμό πλαισίου του ανωτέρω οχήματος προκύπτει ότι ταυτίζονται και είναι ιδιοκτησίας της μητέρας του κατηγορουμένου».

Μάλιστα, οι αστυνομικοί βρήκαν αντικείμενα τα οποία έχει αφαιρέσει ο κατηγορούμενος από ληστεία σε βάρος αλλού ατόμου ενω κατηγορείται για άλλη μια. Απο έρευνα δε, που έκαναν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας στον οποίο ο δράστης είχε άμεση πρόσβαση και διαμένει και ο καταζητούμενος συνεργός του, βρέθηκαν κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρεπλίκα ένα μεταλλικό πιστόλι με χαραγμένη την ένδειξη CZ75-SP 01 Cal 9 Luger με τον γεμιστήρα του.  

Στην προανακριτική του κατάθεση που αποκάλυψε χθες το newsit.gr, ο κατηγορούμενος είπε στους αστυνομικούς πως: «Σχετικά με τους πυροβολισμούς, έχω να σας πω ότι όλα ξεκίνησαν επειδή οι Αιγύπτιοι μας «τσαμπουκάλεύτηκαν» και είχαν και μαχαίρι. Είπαν πρώτα άσχημα πράγματα για την κοπέλα που είχαμε μαζί μας και εγώ για να την υπερασπιστώ, χρησιμοποίησα το όπλο που είχα στην κατοχή μου.

Για τις ληστείες που μου αναφέρετε στις 24 και 25 Αυγούστου, δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω. Όντως της έκανα και δεν ξέρω τι σκεφτόμουν. Τέλος για το όπλο που βρήκατε το σπίτι είναι του άλλου παιδιού (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του) και το όπλο είναι αυτό που χρησιμοποίησα στις 28 Αυγούστου για τον εκφοβισμό των Αιγυπτίων». 

Η νομική άποψη

Ο δικηγόρος του 19χρονου κ. Αλέξανδρος ΠαπαΪωαννίδης επισημαίνει στο newsit.gr πως «ο εντολέας μου κρίθηκε προφυλακιστέος, ωστόσο αναμένουμε ανακριτικές πράξεις που θα διαφωτίσουν την υπόθεση και θα ενισχύσουν τους ισχυρισμούς του».

Ο δικηγόρος του πιστολέρο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης 

To άρθρο «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, έβγαλε μαχαίρι και φοβήθηκα για τη ζωή μου» - Στη φυλακή ο πιστολέρο του Άγιου Παντελεήμονα - Όλη η απολογία του στο newsit.gr δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεν, Άγιου Παντελεήμονα - Όλη,den, agiou panteleimona - oli