Δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ – Ανακοίνωσε την απόφασή του

12:16 29/4/2024 - Πηγή: NewsIt

«Έχω αποφασίσει να συνεχίσω» είπε στο διάγγελμα του ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος δήλωσε πως ενημέρωσε τον βασιλιά Φίλιππο ΣΤ’ της Ισπανίας για την απόφασή του.

Η απόφαση του Πέδρο Σάντσεθ να συνεχίσει, βάζει τέλος σε μια εβδομάδα κατά την οποία επικράτησε περαιτέρω αναταραχή στα πολιτικά πράγματα της Ισπανίας λόγω του ενδεχομένου να διεξαχθούν νέα ψηφοφορία στο κατακερματισμένο κοινοβούλιο για να επιλεγεί νέος

πρωθυπουργός ή ακόμη και οι τέταρτες βουλευτικές εκλογές μέσα σε πέντε χρόνια.

Κόσμος μπροστά στις οθόνες παρακολουθεί το διάγγελμα Σάντσεθ – ΦΩΤΟ REUTERS

Ο 52χρονος Σάντσεθ είχε αιφνιδιάσει τόσο αντιπάλους όσο και συμμάχους όταν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναστέλλει για μερικές ημέρες τα δημόσια καθήκοντά του για να εξετάσει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός έκανε αυτή την ανακοίνωση την ίδια ημέρα που δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει έρευνα σε βάρος της συζύγου του, της Μπεγκόνια Γκόμεθ, για αθέμιτη επιρροή και διαφθορά στις επιχειρηματικές δραστηριότητές της, κατηγορίες για τις οποίες ο Σάντσεθ είπε ότι είναι ψευδείς και ενορχηστρωμένες από τους συντηρητικούς αντιπάλους του.

 

 

 

To άρθρο Δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ – Ανακοίνωσε την απόφασή του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ – Ανακοίνωσε,ispanias pedro santseth – anakoinose