Δήλωση - «βόμβα» του Νετανιάχου: Δεν αποπέμπει τελικά τον Γόαβ Γκάλαντ από τη θέση του υπουργού Άμυνας

22:10 10/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Μια δήλωση – «βόμβα» έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ της χώρας, λέγοντας ότι ο υπουργός Άμυνας Γόαβ Γκάλαντ θα παραμείνει στη θέση του, μετά από εβδομάδες αβεβαιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε αποπέμψει τον Γόαβ Γκάλαντ από τη θέση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, επειδή είχε δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξει την μεταρρύθμιση του

δικαστικού συστήματος. Ωστόσο, ξέσπασαν μαζικές διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης και υπάρχει έξαρση βίας στην περιοχή, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός της χώρας δεν εφάρμοσε την απόφασή του.

Ο Νετανιάχου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έδειξε αδυναμία, ενισχύοντας τους εχθρούς του Ισραήλ. «Η χώρα μας βρίσκεται υπό τρομοκρατική επίθεση, αλλά δεν ξεκίνησε τώρα».

«Κατά την προηγούμενη κυβέρνηση ο αριθμός των τρομοκρατικών επιθέσεων διπλασιάστηκε», λέει. «Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε εδάφη φυσικού αερίου στον εχθρό χωρίς αντάλλαγμα», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συμφωνία με τον Λίβανο για τα θαλάσσια σύνορα.

Κατηγόρησε επίσης για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα και τους έφεδρους του στρατού, οι οποίοι απείλησαν να μην υπηρετήσουν ως αντίδραση στην δικαστική μεταρρύθμιση που πρότεινε η κυβέρνηση του. «Η συμπεριφορά τους ενθάρρυνε τους τρομοκράτες, αλλά τώρα είναι δική μου ευθύνη».

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε επίσης τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γαΐρ Λαπίντ, λέγοντας ότι όταν μιλάει για εθνική κατάρρευση λόγω της αναθεώρησης, «οι εχθροί μας το βλέπουν, το ακούν… Πιστεύουν ότι μπορούν να μας αντιμετωπίσουν, με συνδυασμένο τρόμο από τον Λίβανο, τη Συρία και τη Γάζα».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε στις 27 Μαρτίου μια «παύση» στη διαδικασία υιοθέτησης της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, η οποία έχει οδηγήσει σε μεγάλες κινητοποιήσεις εδώ και σχεδόν τρεις μήνες.

Πηγή: onalert.gr / Με πληροφορίες από Times of Israel

To άρθρο Δήλωση - «βόμβα» του Νετανιάχου: Δεν αποπέμπει τελικά τον Γόαβ Γκάλαντ από τη θέση του υπουργού Άμυνας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήλωση -, Νετανιάχου, Γόαβ Γκάλαντ, Άμυνας,dilosi -, netaniachou, goav gkalant, amynas