Διπλωματική απρέπεια από τον Ελβετό πρέσβη στις ΗΠΑ κατά του Τραμπ που κράτησε την Βίβλο

23:12 11/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Αναταραχή προκαλεί με ένα σχόλιό του για το βίντεο «How to bible» της κωμικού Σάρα Κούπερ, η οποία έγινε cult με τις μιμήσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Ζακ Πιτελού πρέσβης της Ελβετίας στις ΗΠΑ

«Καταπληκτικό», αυτή τη μοναδική λέξη έγραψε ο Ζακ Πιτελού στο twitter ως σχόλιο στο βίντεο της

Κούπερ.

Η 43χρονη κωμικός, που γεννήθηκε στην Τζαμάικα, μιμείται τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μπροστά από την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη όπου πόζαρε με την Αγία Γραφή ανά χείρας. Το βίντεο εμφανίστηκε στις 3 Ιουνίου στην κινεζική διαδικτυακή πύλη για βίντεο Tiktok και στο Twitter, δηαδή δύο ημέρες μετά την πόζα του Αμερικανού προέδρου.

Το εν λόγω μονολεκτικό σχόλιο του Πιτελού είναι μόνο ένα από τα 10.000 περίπου σχόλια που έγιναν για το βίντεο της Κούπερ. Ωστόσο, το έγραψε με το επίσημο προφίλ του @SwissAmbUSA, δηλαδή με την επίσημη ιδιότητά του ως Ελβετός πρέσβης στις ΗΠΑ. Ο λογαριασμός επαληθεύτηκε μάλιστα και από το twitter.

Μπορείτε να βρει κανείς το σχόλιο δροσερό ή πολιτικά λεπτό. Αλλά ένα πράγμα είναι σαφές: δεν συμβαδίζει με τη διπλωματική πρακτική. Πολύ περισσότερο, καθώς η Ελβετία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

To άρθρο Διπλωματική απρέπεια από τον Ελβετό πρέσβη στις ΗΠΑ κατά του Τραμπ που κράτησε την Βίβλο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα