Έφοδος σε φεμινιστική οργάνωση στο Βερολίνο που στηρίζει το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

11:53 20/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Έφοδο σε διαμερίσματα και γραφεία που ανήκουν σε μέλη της αριστερής φεμινιστικής ομάδας «Zora», πραγματοποίησε η αστυνομία της Γερμανίας, επειδή θεωρείται ότι στηρίζει την οργάνωση «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης», που η ΕΕ χαρακτηρίζει τρομοκρατική.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, ερευνήθηκαν έξι διαμερίσματα, δύο γραφεία και ένα καφέ σε διάφορες περιοχές του Βερολίνου, σε μια επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 170 αστυνομικοί. Τα μέλη της «Zora» θεωρείται ότι υποστηρίζουν την οργάνωση PFLP,

η οποία στην ΕΕ χαρακτηρίζεται επισήμως τρομοκρατική από το 2002 και θεωρείται συνεργαζόμενη με το εκτός νόμου στη Γερμανία δίκτυο Σαμιντούν. Όπως επισήμανε η αστυνομία, η «Zora» χρησιμοποιεί αντισυνταγματικά διακριτικά και σύμβολα.

Η ίδια η «Zora» αυτοχαρακτηρίζεται «αντικαπιταλιστική, διεθνιστική, αντιφασιστική» οργάνωση νέων γυναικών και οι πρόσφατες αναρτήσεις της στα social media στρέφονται εναντίον του Ισραήλ και ζητούν να στηριχτεί η PFLP.

«Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την Παλαιστίνη και επίσης συμπάθειες προς τη Χαμάς στο αριστερό εξτρεμιστικό φάσμα. Δεν μπορεί όμως να υπάρχει χώρος για αυτό στη δημοκρατία μας», δήλωσε σχετικά ο Μπένγιαμιν Γιέντρο, εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών.

To άρθρο Έφοδος σε φεμινιστική οργάνωση στο Βερολίνο που στηρίζει το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα