«Είχε μαχαιριές σε όλο το αριστερό χέρι και αιμορραγούσε πάρα πολύ» λέει στο newsit.gr η μαία που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο θύμα στην Κηφισιά

16:51 3/11/2023 - Πηγή: NewsIt

«Είχε μαχαιριές σε όλο του το αριστερό χέρι και αιμορραγούσε πάρα πολύ» λέει στο newsit.gr, η Χριστίνα Σεραφειμίδου, η ηρωίδα μαία, η οποία εργάζεται στο φαρμακείο στην Κηφισιά και ήταν εκείνη που προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο νεαρό υπάλληλο καταστήματος που μαχαιρώθηκε πολλές φορές στο κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια από έναν 24χρονο δράστη.

«Κατά τις 6 η ώρα ήρθε ο νεαρός, μπήκε μέσα στο φαρμακείο

φώναζε “βοήθεια, βοήθεια, βοηθήστε με”. Είχε σε όλο του το αριστερό χέρι μαχαιριές, αιμορραγούσε πάρα πολύ και δύο πολύ άσχημα κοψίματα στο κεφάλι. Ανταποκριθήκαμε άμεσα, προσπαθήσαμε με επιδέσμους να καλύψουμε τα σημεία που αιμορραγούσε».

Η κα. Σεραφειμίδου μας αναφέρει και την στιγμή που ο άτυχος 21χρονος τής μίλησε με όση δύναμη είχε. «Το μόνο που μου είπε είναι “με λένε Βασίλη”. Είχε τις αισθήσεις του οπότε κι αυτό εμένα μου έδινε δύναμη για να τον βοηθήσω. Και σηκώθηκε όρθιος μόνος του, τον κρατούσαν δύο άνθρωποι και μπήκε μόνος του μέσα στο ασθενοφόρο και αυτό ήταν το ευτυχές.

Η ψυχραιμία, ο επαγγελματισμός και κυρίως η ανθρωπιά της μαίας φάνηκαν την δύσκολη στιγμή. «Έμαθα χθες το βράδυ ότι ήταν καλά, τον πήγαν στον Ευαγγελισμό, του έκαναν τα ράμματα. Μεγάλη χαρά που σώθηκε πραγματικά γιατί είναι πολύ ωραίο να βοηθάς έναν συνάνθρωπο γιατί πλέον το έχουμε ξεχάσει» .

Την ίδια ώρα, στο newsit.gr μίλησε και αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος τραυματίστηκε, όταν με αυταπάρνηση μόλις αντιλήφθηκε το αιματηρό περιστατικό, έτρεξε με αρκετούς άλλους πολίτες για να πιάσουν τον 24χρονο δράστη όταν εκείνος πήγε να ξεφύγει. «Έχω ένα κάταγμα στο πόδι. Το έπαθα την ώρα που τον κυνηγούσαμε και τον ακινητοποιήσαμε. Τον στριμώξαμε δέκα άτομα».

Ο άτυχος υπάλληλος του μαγαζιού, τον οποίο μαχαίρωσε ο 24χρονος, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα «δεν γνώριζε καθόλου τον δράστη» και περιγράφει τι είχε προηγηθεί μία μέρα πριν την άγρια επίθεση. «Απλά είχε πάει να φάει το προηγούμενο βράδυ, ανέβασε ένα βίντεο στο ινσταγκραμ ότι του άρεσε πολύ το φαγητό και ήρθε την επόμενη μέρα και μπαίνει μέσα και ρωτάει τα παιδιά “μόνο εσείς είστε εδώ;” και του απαντάνε ναι. Και άρχισε να μαχαιρώνει. Αυτό έγινε».

Ο αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει στο newsit.gr «ήμουν μέσα με τους γιατρούς. Το παιδί είχε 20 μαχαιριές. Οι γιατροί είπαν ότι αν δεν ήταν η κοπέλα στο φαρμακείο να του δώσει τις πρώτες βοήθειες είχε χάσει ήδη πολύ αίμα -και ακόμα χρειάζεται αίμα- τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο καλά γι’ αυτόν».

Μάλιστα μας αναφέρει «όταν τον στριμώξαμε, ο δράστης έλεγε ασυναρτησίες ότι του χρωστάει λεφτά, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όταν δώσαμε κατάθεση στην αστυνομία, μάλλον παίρνει ψυχοφάρμακα», ενώ επισημαίνει, μιλώντας στο newsit.gr ότι «ψυχολογικά είναι πολύ άσχημα τα παιδιά στο μαγαζί γιατί φοβούνται από το πουθενά για ένα μεροκάματο να έρθει κάποιος να μας μαχαιρώσει χωρίς λόγο».

To άρθρο «Είχε μαχαιριές σε όλο το αριστερό χέρι και αιμορραγούσε πάρα πολύ» λέει στο newsit.gr η μαία που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο θύμα στην Κηφισιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είχε, Κηφισιά,eiche, kifisia