Εκδρομή στα Λαγκάδια: Στο «κρεμασμένο» χωριό της πέτρας!

07:01 5/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Ψάχνεις να οργανώνεις μια διήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα; Σε απόσταση 3 ωρών σε περιμένουν τα Λαγκάδια. Το χωριό της Αρκαδίας βρίσκεται αμφιθεατρικά στον Μαίναλο και δείχνει να σαν είναι κρεμασμένο στην πλαγιά του βουνό – με κλίση 70 μοίρες.

Ο παραδοσιακός οικισμός είναι στα 900 μέτρα υψόμετρο, πάνω από μια απότομη ρεματιά με πλατάνια, καρυδιές και τρεχούμενα νερά.

Η εκδρομή στα Λαγκάδια θα γίνει σε μια τοποθεσία με ιστορία. Στα χρόνια της αρχαιότητας, από την ευρύτερη περιοχή περνούσε η οδός Σπάρτης – Μεγαλόπολης

– Μεθυδρίου – Τεύθιδος – Ηραίας.

Από τη συγκεκριμένη διαδρομή, οι Πελοποννήσιοι κατέφθαναν στην Ολυμπία για να δουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Το χωριό χτίστηκε και κατοικήθηκε κάπου στον 15ο αιώνα.

Στα χρόνια της τουρκοκρατίας βγήκαν παλικάρια από εκεί, με καλύτερο όλων τον μπουρλοτιέρη Ιωάννη Θεοφιλόπουλου (Καραβόγιαννη).

Πολέμησε δίπλα στο πλευρό του Κωνσταντίνου Κανάρη – με ένα μακάβριο έκθεμα να βρίσκεται στο Μουσείο της Παλαιάς Βουλής, και προτομή του υπάρχει να θυμίζει τη συμμετοχή του στην Επανάσταση του 1821.

Στην πλατεία των Ηρώων, στις αρχές του χωριού, φιγουράρει το ιστορικό σπίτι των Δεληγιάννηδων, μιας οικογένειας που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο επί της τουρκοκρατίας, τα χρόνια της επανάστασης αλλά και τη μετέπειτα εξέλιξη του ελληνικού κράτους.

Ένα από τα πράγματα που σου τραβάει την προσοχή, εκτός από την ομορφιά της φύσης, είναι η πέτρα. Η αρχιτεκτονική στα Λαγκάδια είναι βασισμένη στην πέτρα, με τα κτίσματα να έχουν τον δικό τους προσωπικό χαρακτήρα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Εκδρομή στα Λαγκάδια: Στο «κρεμασμένο» χωριό της πέτρας! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκδρομή, Λαγκάδια,ekdromi, lagkadia