Έγγραφα αποκαλύπτουν τα σχέδια της Χαμάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ

17:57 19/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Τα σχέδια της Χαμάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας μέσω ενός συγκλονιστικού βίντεο του CNN, όπου δείχνει καρέ καρέ τόσο στιγμές από τις εν ψυχρώ δολοφονίες πολιτών όσο και από τα έγγραφα που μοιράστηκαν στους ισλαμιστές μαχητές.

Στο βίντεο του CNN συμπεριλαμβάνονται και πλάνα από τους ίδιους τους μαχητές της Χαμάς, καθώς εισέβαλαν σε σπίτια του Ισραήλ και

πυροβολούσαν κατά ριπάς όσους ήταν μέσα. Στα έγγραφα αναφέρονται ρητά μεταξύ άλλων οι φράσεις «πάρτε ομήρους» και να προκαλέσουν τις «μέγιστες δυνατές ανθρώπινες απώλειες».

Συνολικά, όπως φαίνεται και από τα λεγόμενα στα έγγραφα, η Χαμάς είχε σχεδιάσει εξ αρχής τις επιθέσεις τόσο σε στρατιωτικούς στόχους όσο και σε κέντρα πόλεων και Κιμπούτζ γεμάτα αμάχους ώστε να συλλάβει ομήρους και να καταστρέψει τα σπίτια τους.

Το CNN έλαβε τα έγγραφα του παρακάτω βίντεο από έναν ανώτερο ισραηλινό κυβερνητικό αξιωματούχο. Σε ένα από αυτά αναφέρονται τα σχέδια επίθεσης στο Σάαντ. 

Σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στο CNN, τα έγγραφα υποδηλώνουν ότι η Χαμάς είχε συλλέξει στοχευμένες πληροφορίες για την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, άσχετα αν δεν μπόρεσαν να πετύχουν όλα τα σχέδιά τους. 

Δείτε το βίντεο του CNN:

«Η ακρίβεια της Χαμάς είναι εκπληκτική» στα σχέδιά της, δήλωσε ο Μάθιου Λέβιτ, διευθυντής προγράμματος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις πληροφορίες στο Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον με ειδίκευση στην Πολιτική στην Εγγύς Ανατολής.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μέσω του live blog του newsit.gr εδώ.

To άρθρο Έγγραφα αποκαλύπτουν τα σχέδια της Χαμάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έγγραφα, Χαμάς, Ισραήλ,engrafa, chamas, israil