Εντυπωσιακές εικόνες από την Πύλη του Βρανδεμβούργο αποκλεισμένη από τρακτέρ

11:49 15/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Τουλάχιστον 5.000 αγροτικά οχήματα πήγαν σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αστυνομίας στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Βερολίνο, με το οποίο κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη Γερμανία.

Σε αυτό, σύμφωνα με τους ίδιος υπολογισμούς, συμμετέχουν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι! Η Ένωση Αγροτών Γερμανίας βρίσκεται σε «εβδομάδα δράσης» από την προηγούμενη Δευτέρα, με συγκεντρώσεις και μπλόκα σε όλη τη χώρα, ενώ περίπου 700 τρακτέρ και αγροτικά φορτηγά είναι εδώ και μία εβδομάδα σταθμευμένα μπροστά στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

ΦΩΤΟ REUTERS

Τα

τρακτέρ από το βράδυ της Κυριακής έφταναν στην πρωτεύουσα για να λάβουν μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο, με βασικό αίτημα την ακύρωση της απόφασης της κυβέρνησης για κατάργηση του επιδοτούμενου αγροτικού πετρελαίου.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος δέχεται κριτική επειδή δεν έχει έως τώρα συναντηθεί με τους αγρότες, άφησε ελάχιστες ελπίδες για περαιτέρω παραχωρήσεις, καθώς στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δήλωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης αποτελεί «καλό συμβιβασμό», τονίζοντας ότι «οι επιδοτήσεις δεν μπορούν να μένουν σε ισχύ επ’ αόριστον».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Αγροτών Γιοάχιμ Ρούκβιντ έχει εκφράσει στο ARD την πεποίθηση ότι «το 70% των Γερμανών μας στηρίζει» αλλά και την ελπίδα «να επιστρέψει επιτέλους η κοινή λογική».

Μόνο εφόσον υποχωρήσουν οι πολιτικοί μπορεί να αποτραπούν νέες διαδηλώσεις, έχει προειδοποιήσει ο κ. Ρούκβιντ.

To άρθρο Εντυπωσιακές εικόνες από την Πύλη του Βρανδεμβούργο αποκλεισμένη από τρακτέρ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εντυπωσιακές, Πύλη, Βρανδεμβούργο,entyposiakes, pyli, vrandemvourgo