Έρευνες σε μοναστήρια και σε σπίτια συγγενών του «παλαιοχριστιανού» για τον εντοπισμό των παιδιών

11:04 21/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Σε μοναστήρια αλλά και σε σπίτια συγγενών του 45χρονου «παλαιοχριστιανού» συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών, προκειμένου να εντοπίσουν τη σύζυγό του και τα παιδιά του, που αγνοούνται από την περασμένη Κυριακή (18.02.2024) οπότε και εξαφανίστηκαν από την Ορεινή Κορινθία.

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης μετά την προθεσμία που πήρε, σήμερα θα δικαστεί στο αυτόφωρο μονομελές της Κορίνθου με τις κατηγορίες της απείθειας και για την παράβαση του νόμου της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς δεν έστελνε τα ανήλικα παιδιά του σε σχολείο της Ορεινής Κορινθίας.

Ο άνθρωπος

που μαζί με την οικογένεια του ζει σε λαγούμια στα Τρίκαλα της Κορινθίας, παρά τη διάταξη του εισαγγελέα προκειμένου να του ζητηθεί να δώσει DNA, ο ίδιος αρνείται να προχωρήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα δεν δίνει τη συγκατάθεση του προκειμένου να παρθούν από τις αστυνομικές αρχές ηλεκτρονικά αποτυπώματα.

Η σύζυγος του, η 22χρονη κόρη του και τα υπόλοιπα ανήλικα παιδία του εδώ και τρεις ημέρες έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης. Εξαίρεση αποτελεί ο 15χρονος γιος του ο οποίος αποφασίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να φιλοξενηθεί στο «Παίδων». Κατά την έφοδο τους οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ το πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου με την παρουσία κοινωνικού λειτουργού διαπίστωσαν ότι στο καλύβι και στα λαγούμια που διαμένει η οικογένεια στην ορεινή κορινθίας ήταν παρόν μόνο ο 45χρονος και ο 15χρονος γιος του.

Όσες φορές κι αν ρωτήθηκε ο «παλαιοχριστιανός» από τους αστυνομικούς να τους πει που βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει, ενώ την ίδια απάντηση έλαβαν κι από συγγενικά πρόσωπα του κατηγορούμενου και της συζύγου του.

Έτσι, οι αστυνομικές αρχές συγκεντρώνοντας πληροφορίες από διάφορες πήγες προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη της συζύγου και των παιδιών του «παλαιοχριστιανού». Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έχουν μεταβεί σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών στην Κορινθία, αλλά και σε σπίτια συγγενών του 45χρονου και της γυναίκας του σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αθήνας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να βρεθούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

To άρθρο Έρευνες σε μοναστήρια και σε σπίτια συγγενών του «παλαιοχριστιανού» για τον εντοπισμό των παιδιών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα