Εθνική Ελλάδας: Με στόχο τη νίκη στο φινάλε των υποχρεώσεων της στo Mundobasket 2023

10:16 3/9/2023 - Πηγή: NewsIt

H Eθνική Ελλάδας μπάσκετ δίνει το τελευταίο της παιχνίδι για το Mundobasket 2023(11:40 ERT1, Νοvasports Start, LIVE από το Newsit.gr) απέναντι στο Μαυροβούνιο και θέλει τη νίκη, προκειμένου να τελειώσει με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στην διοργάνωση.

Η Εθνική ομάδα έκανε το καλύτερο που μπορούσε στο Mundobasket, με το ταξίδι της εθνικής, στη Μανίλα να ολοκληρώνεται την Κυριακή (03/09) με την

αναμέτρηση απέναντι στο Μαυροβούνιο.

Το παιχνίδι δεν έχει καμία βαθμολογική σημασία για την «επίσημη αγαπημένη» αφού η ήττα από την Λιθουανία την Παρασκευή (01/09), έθεσε εκτός των πρώτων δύο θέσεων του 10ου ομίλου τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη.

ΗΠΑ και Λιθουανία είναι οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στα νοκ άουτ ματς των προημιτελικών από τον όμιλο και ο μεταξύ τους αγώνας θα κρίνει ποια ομάδα εκ των δύο θα κατακτήσει την πρώτη θέση(ρεκόρ 4-0).

Η Εθνική Ελλάδας θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη για να κάνει το 3-2 στον όμιλο, ωστόσο το Μαυροβούνιο δεν θα αποτελέσει εύκολο αντίπαλο, καθώς από τις ΗΠΑ, οι παίκτες του Μπόσκο Ράντοβιτς ηττήθηκαν με την πιο μικρή διαφορά που έχει ηττηθεί ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο(85-73).

Το Μαυροβούνιο είχε προκριθεί στη φάση των «16» ως 2ο του 4ου ομίλου της Α΄ φάσης, με 2 νίκες – 1 ήττα, πίσω από την πρώτη Λιθουανία. Στην πρεμιέρα, το Μαυροβούνιο νίκησε το Μεξικό με 91-71, ακολούθησε η νίκη του επί της Αιγύπτου με 89-74, για να ηττηθεί στην 3η και τελευταία αγωνιστική 91-71 από τη Λιθουανία.

Ο βασικός στόχος της Ελλάδας στο Mundobasket 2023 ήταν η πρόκριση στην οκτάδα, αλλά ο τραυματισμός του Ντίνου Μήτογλου στο μικρό δάχτυλο του χεριού στις Φιλιππίνες, πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είχε ως αποτέλεσμα να αλλαχτούν οι ισορροπίες, όπως και οι προσδοκίες.

Κάπως έτσι και με βάση τις ήδη αρκετές απουσίες οι Έλληνες παίκτες που βρέθηκαν στην διοργάνωση έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για μια διάκριση, ωστόσο στο τέλος προδόθηκαν από το μικρό ρόστερ και την έλλειψη παραστάσεων σε τόσο υψηλό επίπεδο. 

To άρθρο Εθνική Ελλάδας: Με στόχο τη νίκη στο φινάλε των υποχρεώσεων της στo Mundobasket 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εθνική Ελλάδας, Mundobasket 2023,ethniki elladas, Mundobasket 2023