Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον χάρτη που είχαν οι δυο πιλότοι του μοιραίου Φάντομ στη στολή τους

22:18 1/2/2023 - Πηγή: NewsIt

 

Πένθος στην Πόλεμική Αεροπορία και σε όλη την Ελλάδα από τον θάνατο των δυο πιλότων μετά τη συντριβή του Φάντομ σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ανδραβίδα.

Ανάμεσα στα ευρήματα και τα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, την περασμένη Δευτέρα, ήταν και ο χάρτης που φέρουν οι πιλότοι στη στολή τους και τον οποίο χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις αναγκαστικής προσγείωσης.

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο

που εξασφάλισε και παρουσιάζει το Patrisnews, από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, φαίνεται ο χάρτης πάνω στον οποίο αποτυπώνεται η διαδρομή που θα έπρεπε να ακολουθήσουν οι πιλότοι, σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαζόταν να προσγειωθούν σε διαφορετικό αεροδρόμιο από αυτό που απογειώθηκαν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν οι δύο πιλότοι του μοιραίου Phantom, δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας, θα έπρεπε να ακολουθήσουν την διαδρομή που τους υποδεικνύει ο χάρτης για να προσγειωθούν στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας.

Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσουν το παρών στην κηδεία του συγκυβερνήτη του Φάντομ, υποσμηναγού (Ι)Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα που θα γίνει στην Τρίπολη.Το παρών επίσης θα δώσει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο Νευροκόπι, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του κυβερνήτη του F4-E Phantom II, Σμηναγού (I) Ευστάθιου Τσιτλακίδη και θα παραστεί η πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

To άρθρο Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον χάρτη που είχαν οι δυο πιλότοι του μοιραίου Φάντομ στη στολή τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα