Φρανκφούρτη: Με άνοδο άνοιξε ο Dax παρά τις ανησυχίες για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

10:49 15/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Παρά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι ότι δεν θα ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος, αν και η Μέση Ανατολή θα είναι καθοριστική για τον DAX αυτή την εβδομάδα.

Οι επενδυτές στο γερμανικό χρηματιστήριο εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή (με αιχμή τη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν) δεν θα κλιμακωθεί: Την πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσης, ο κορυφαίος δείκτης Dax διαπραγματεύεται στις

18.009 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,4% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.
Το Ιράν είχε εκτοξεύσει περισσότερους από 300 πυραύλους και αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ το βράδυ της Κυριακής. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι μπόρεσε να αναχαιτίσει την πλειονότητα των πυραύλων. Παρ’ όλα αυτά, η εμπλοκή του Ιράν στις μάχες αυξάνει τους φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση και έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Η τιμή του χρυσού και του πετρελαίου είχε ήδη αυξηθεί σημαντικά κατά την προετοιμασία της επίθεσης. Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε σημαντικά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το Σαββατοκύριακο (13-14.04.24) και έκτοτε έχει ανακάμψει μόνο εν μέρει.

To άρθρο Φρανκφούρτη: Με άνοδο άνοιξε ο Dax παρά τις ανησυχίες για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα