Γάλα: Στο στόχαστρο των ελέγχων διαδρομές από Βουλγαρία, Β. Μακεδονία και Πειραιά

12:11 18/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Στις βασικές πύλες εισόδου της χώρας από το εξωτερικό θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών στην αγορά γάλακτος.

Αυτό αναφέρουν στο newsit.gr αρμόδιες κυβερνητικές πηγές σε σχέση με την εντολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κου Λευτέρη Αυγενάκη για τη διενέργεια σαρωτικών ελέγχων στην αγορά γάλακτος από μικτά κλιμάκια ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ, ΥΠΑΑΤ .

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν,

πιο συγκεκριμένα, πως οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στα σύνορα της χώρας με την Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία στα μεγάλα λιμάνια της χώρας αλλά και στις διαδρομές προς τις γαλακτοβιομηχανίες της χώρας.

Εξάλλου, αρμόδιοι κύκλοι επισημαίνουν στο newsit.gr υπάρχουν καταγγελίες από πλευράς αγροτών σύμφωνα με τις οποίες αναφέρουν πως έμποροι – την ίδια ώρα που αυξάνονται οι τιμές του γάλατος στο ράφι του σούπερ μάρκετ – ζητούν το γάλα από τους παραγωγούς σε χαμηλότερη τιμή, αν και παράλληλα εισάγουν γάλα από το εξωτερικό.  

Eπίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μικτά κλιμάκια του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και σε supermarkets, όπου θα λαμβάνουν δείγματα των ελεγχομένων προϊόντων γάλακτος με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την επισήμανση της ετικέτας, όσο και των ισοζυγίων γάλακτος που τηρεί η κάθε μεταποιητική βιομηχανία. Έλεγχοι θα γίνουν, επίσης, και για την τήρηση των προδιαγραφών για τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ.

To άρθρο Γάλα: Στο στόχαστρο των ελέγχων διαδρομές από Βουλγαρία, Β. Μακεδονία και Πειραιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάλα, Βουλγαρία Β, Μακεδονία, Πειραιά,gala, voulgaria v, makedonia, peiraia