Γιατί παραιτήθηκε ο διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του

09:14 27/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο διοικητής στο Βενιζέλειο νοσοκομείο παραιτείται από τα καθήκοντα που ανέλαβε πριν από λίγες μέρες. Χαοτική η κατάσταση που περιγράφεται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο στο Ηράκλειο…

Ο διοικητής στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο, αποφάσισε να παραιτηθεί λίγες μόνο μέρες μετά την αλλαγή σκυτάλης και την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Αιτία όπως αναφέρει ο κύριος Χάρης Λυδάκης, είναι οι μετακινήσεις παθολόγων προς το γειτονικό νοσοκομείου του Ρεθύμνου για να καλυφθούν κενά. Μετακινήσεις που κάνουν τα

προβλήματα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Ηρακλείου, ακόμα πιο πιεστικά. Η κατάσταση που περιγράφεται στην επιστολή παραίτησης προκαλεί ανησυχία.

Νέα «βόμβα» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με φόντο τη λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου και τις μετακινήσεις παθολόγων από το Ηράκλειο προκειμένου να καλυφθούν εφημερίες στο πολύπαθο νοσοκομείο του γειτονικού νομού, παρά το γεγονός ότι οι δύο παθολογικές και τα ΤΕΠ στο Βενιζέλειο βρίσκονται υπό κατάρρευση λόγω έλλειψης προσωπικού

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη της διοίκησης του Βενιζέλειου από τον Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής και Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, o κ. Χάρης Λυδάκης προχώρησε στην υποβολή της παραίτησης του. 

Η παραίτηση του κ. Λυδάκη σχετίζεται άμεσα και κύρια με το σοβαρότατο θέμα των μετακινήσεων παθολόγων από το αποδεκατισμένο Βενιζέλειο, αν και έχει υπογραμμιστεί σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους η επικινδυνότητα που απορρέει από μία τέτοια κατάσταση.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Εισαγγελίας καθώς, όπως υποστηρίζεται, όλες αυτές οι μετακινήσεις υπό καθεστώς  «αποφασίζουμε και διατάζουμε»,  οδηγούν νευραλγικές κλινικές σε επισφαλή λειτουργία.

Ενδεικτικό του αδιεξόδου αλλά και του ανεπαρκέστατου τρόπου εν τέλει με τον οποίο οι ιθύνοντες επιχειρούν να καλύψουν ένα τόσο σοβαρό θέμα, είναι ότι σήμερα ο κ. Λυδάκης, ο άνθρωπος στον οποίο ανατέθηκε η διοίκηση του Βενιζελείου, χωρίς όλα τα άλλα καθήκοντα με τα οποία είναι επιφορτισμένος, βρίσκεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη εφημερίας.  

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι προκειμένου να μην προκληθεί περαιτέρω πρόβλημα καθώς υπήρξε κώλυμα της γιατρού για την οποία είχε δοθεί όνομα μετακίνησης στο Ρέθυμνο, ανέλαβε εκείνος να το πράξει. Όμως η παραίτηση, ως φαίνεται, είναι μονόδρομος για τον ίδιο καθώς πρωτίστως ως θέμα αρχής.

Στο έγγραφο, στο οποίο υπογράφει ως εκτελών χρέη Διοικητή, τονίζει ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης «θα προκαλέσει επισφάλεια στην εφημεριακή δυνατότητα και συμβατική πρωινή κάλυψη ιδίων αναγκών των Τμημάτων». Και καταλήγει: «Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για αποτροπή δημιουργίας επιπλέον αποσταθεροποιητικών εστιών στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομεία μας».

Πηγή: cretalive.gr

To άρθρο Γιατί παραιτήθηκε ο διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βενιζέλειου,venizeleiou