Γιώργος Χρυσικός: Από το όνειρο στο πολυτελές One&Only και η σχέση με τον γκουρού των αγορών Prem Watsa

13:31 24/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Τα εγκαίνια του One&Only Aesthesis, του νέου υπερπολυτελούς beach resort στη Γλυφάδα, όπου παλαιότερα βρίσκονταν τα Αστέρια Γλυφάδας, μια επένδυση 300 εκατ. ευρώ, που υλοποιήθηκε εντός του χρονοδιαγράμματος κόντρα στις αντίξοες συνθήκες, έγιναν στις 23 Οκτωβρίου, με κάθε επισημότητα, όπως ταιριάζει στη φιλοσοφία του σημαντικού αυτού έργου. 

Όλοι οι ομιλητές ανέφεραν τη δική τους οπτική γωνία για την πολυτελή επένδυση που αλλάζει το τοπίο της τουριστικής αγοράς και τοποθετεί την Αθηναϊκή Ριβιέρα στους τοπ προορισμούς διεθνώς,

ενώ όλοι τους εξήραν τις ικανότητες του Γιώργου Χρυσικού επικεφαλής της Grivalia Hospitality, που ολοκλήρωσε το έργο, αθόρυβα και αποτελεσματικά.

Το όνειρο

Στο συγκινησιακό κλίμα των εγκαινίων, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Prem Watsa, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, με σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα και συμμετοχή στην Eurobank  και την ασφαλιστική Eurolife, έδωσε από την πλευρά του τα εύσημα στο Γιώργο Χρυσικό. Μιλώντας για το One&Only Aesthesis ανέφερε με ενθουσιασμό ότι «ο Γιώργος είναι υπεύθυνος για το σημαντικό αυτό επίτευγμα!».

Κάνοντας μια αναδρομή πριν από πέντε και πλέον χρόνια όταν ο Γ. Χρυσικός του έδειξε το μέρος ο κ. Watsa ανέφερε ότι «Είδα το μέρος, άκουσα το project και σκέφτηκα, ξέρει άραγε τι λέει;». Η ταχύτητα με την οποία υλοποιήθηκε το έργο, κόντρα στις αντίξοες συνθήκες και η τήρηση υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία, επιβεβαίωσαν τον εμπνευστή του έργου» ανέφερε ο ίδιος.  Οι δρόμοι του με το Γ. Χρυσικό συναντήθηκαν ξανά, όταν από κοινού με τον Αντώνη Σαμαρά αναζητούσαν μια τράπεζα για να το χρηματοδοτήσει.  Ακολούθησε η οικονομική κρίση, κατά τη διάρκεια της οποίας, η εταιρεία του Fairfax επένδυσε στη Eurobank.  Εξιστορώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε σημαντικές αποφάσεις για το τραπεζικό κι επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας, ο ίδιος είπε ότι όταν η μετοχή έπεσε στα 40 και 34 σεντς, ο ίδιος μίλησε με το Xρυσικό, όπου έλαβαν την απόφαση να συγχωνευτούν οι εταιρείες. «Οφείλω να πω ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για όλες μας τις επιλογές στην Ελλάδα, όπου υπάρχει μια καλή συνεργασία και στήριξη από την Κυβέρνηση».

Επαγγελματική πορεία

Ο Γιώργος Χρυσικός, στέλεχος με μακρά διαδρομή στο επιχειρείν της χώρας και μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των ακινήτων και το τραπεζικό χώρο, είναι επικεφαλής της Grivalia Hospitality, η οποία ιδρύθηκε από τον ίδιο το 2015, με στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων και την διενέργεια πολυτελών τουριστικών επενδύσεων, ενώ είναι επίσης αντιπρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος της Eurobank Holdings.

Το ξενοδοχείο One&Only Aesthesis, μια επένδυση που αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ είναι ένας μεγάλος σταθμός στην πορεία της Grivalia Hospitality, σύντομα ωστόσο θα ακολουθήσουν κι άλλες εμβληματικές επενδύσεις, με αμεσότερη το Project Voula, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα πολυτελές κάμπινγκ στη Βούλα, επένδυση της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

To άρθρο Γιώργος Χρυσικός: Από το όνειρο στο πολυτελές One&Only και η σχέση με τον γκουρού των αγορών Prem Watsa δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Χρυσικός, OneOnly, Prem Watsa,giorgos chrysikos, OneOnly, Prem Watsa