Γκουτέρες: Έκκληση για να μπει τέλος στον «επικίνδυνο κύκλο των αντιποίνων» στη Μέση Ανατολή

16:35 19/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Έκκληση για να τερματιστεί «ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή» απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σήμερα Παρασκευή (19.4.24), μετά και την ισραηλινή επίθεση σε στόχους κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν τα ξημερώματα.

Η ισραηλινή επίθεση έρχεται ως απάντηση στην επίθεση με πυραύλους και drones που πραγματοποίησε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα της 13ης Απριλίου.

It is high time

to stop the dangerous cycle of retaliation in the Middle East.

I condemn any act of retaliation & appeal to the international community to work together to prevent any further development that could lead to devastating consequences for the entire region & beyond.

— António Guterres (@antonioguterres) April 19, 2024

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια αντιποίνων και καλεί τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί από κοινού προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή και πέρα από αυτήν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.

To άρθρο Γκουτέρες: Έκκληση για να μπει τέλος στον «επικίνδυνο κύκλο των αντιποίνων» στη Μέση Ανατολή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα