Γραφειοκρατία και απλήρωτοι ανάδοχοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές του αγωγού φυσικού αερίου στη Φλώρινα

06:01 20/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις προσκρούει η έγκαιρη αποπληρωμή των αναδόχων για τα αρχαιολογικά έργα που εντάσσονται στην ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στη Φλώρινα.

Όπως προκύπτει από ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή η Νέα Αριστερά, ανάδοχοι για το υποέργο 5 «Αρχαιολογική εποπτεία εκσκαφών» έχουν εκδώσει τιμολόγια προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και

παραμένουν εδώ και δώδεκα μήνες απλήρωτοι.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το φυσικό αντικείμενο του υποέργου περιλαμβάνει την επίβλεψη των εκσκαφών για την εγκατάσταση του αγωγού σε συνολικό μήκος 102 περίπου χιλιομέτρων, στις οποίες εντοπίζονται αρχαιότητες σε περισσότερες από 60 θέσεις. Η ανασκαφική διερεύνηση στις ανωτέρω θέσεις περιλαμβάνει τον καθαρισμό, τη συντήρηση, την καταγραφή, τη σχεδίαση, την τακτοποίηση των ευρημάτων, καθώς και την τεκμηρίωση του συνόλου των αρχαιολογικών δεδομένων και την προμήθεια του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υποστήριξη των ως άνω εργασιών.

Στην απάντησή του, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Παπαθανάσης, σημειώνει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί πρόβλημα πληρωμής τιμολογίων αναδόχων που έχουν εκδοθεί στο ΑΦΜ του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών και αγαθών προς τις Εφορίες Αρχαιοτήτων, όταν τα έργα αυτά έχουν Φορέα Χρηματοδότησης άλλο Υπουργείο.
Προσθέτει επίσης ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών βρίσκονται σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απάντησε ότι η ως τώρα εξέλιξη στην υλοποίηση του έργου είναι ομαλή, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση, ολοκληρώνοντας το συντομότερο δυνατό την αρχαιολογική διερεύνηση σε όσα σημεία κρίνεται απαραίτητο.

Τέλος, τονίζει ότι σε νεότερη επικοινωνία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προκρίθηκε η διοικητική επίλυση του ζητήματος, οπότε και βρίσκεται σε τελική επεξεργασία λύση, η οποία θα διευθετήσει οριστικά το ζήτημα.

To άρθρο Γραφειοκρατία και απλήρωτοι ανάδοχοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές του αγωγού φυσικού αερίου στη Φλώρινα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γραφειοκρατία, Φλώρινα,grafeiokratia, florina