Η Ελλάδα πρώτος σταθμός της ProntoPegno εκτός Ιταλίας

12:08 11/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Εύκολες, γρήγορες και αξιόπιστες λύσεις ρευστότητας στους Έλληνες καταναλωτές προσφέρει η εταιρεία ProntoPegno που κλείνει έξι μήνες παρουσίας στην Ελλάδα.

Το έντονο ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού έχει προσελκύσει η παρουσία της εταιρείας ProntoPegno Ενέχυρο Αγορά Χρυσού, του ιταλικού τραπεζικού ομίλου Banca Sistema, που εξειδικεύεται στον κλάδο του ενεχυροδανεισμού και της κοινωνικής

πίστωσης στην ελληνική αγορά – με τους καταναλωτές να την επιλέγουν για τις καινοτόμες υπηρεσίες, τις υψηλές προδιαγραφές και την ταχύτητα στην εξυπηρέτηση πελατών, το χαμηλό κόστος, τη δυνατότητα επανάκτησης των πολύτιμων αντικειμένων, αλλά κυρίως για την αξιοπιστία, τη φήμη και τη διαφάνεια που μόνο ένας Tραπεζικός Όμιλος μπορεί να εγγυηθεί.

Η ProntoPegno επέλεξε την Ελλάδα για το πρώτο της βήμα εκτός ιταλικής αγοράς αναγνωρίζοντας το κενό που υπάρχει στη χώρα ως προς την παροχή της υπηρεσίας ενεχυροδανεισμού. Στο πλαίσιο αυτό, τον Μάρτιο του 2023, η PIGNUS, η Διεθνής Ένωση Εξασφαλίσεων και Κοινωνικών Πιστώσεων έκανε δεκτή την ProntoPegno ως μέλος που εκπροσωπεί την Ελλάδα στον τομέα των ενέχυρων πιστώσεων.

Ως μέλος της Pignus, η ProntoPegno αποτελεί μέλος μιας ένωσης 54 φορέων που δραστηριοποιούνται σε 18 χώρες και 4 ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία), με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καινοτομίας, λειτουργικών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών, την πρόληψη περιστατικών απάτης και της πλαστογραφίας κοσμημάτων και άλλων τιμαλφών που μπορούν να δεσμευτούν στους συνεργαζόμενους φορείς, αλλά και τη συνεργασία μεταξύ των εκπροσώπων, των εκτιμητών και του τεχνικού προσωπικού.

Η Ένωση στηρίζει επίσης την οικονομική ένταξη ομαδοποιώντας τους φορείς που μέσω ενεχύρου, μικροπιστώσεων και άλλων μορφών κοινωνικής πίστωσης εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση επιδιώκοντας την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.  

Η παρουσία της ProntoPegno στην Ελλάδα σηματοδοτεί και επίσημα την επιστροφή ενός τραπεζικού ομίλου στην αγορά ενεχυροδανειστηρίων, μια αγορά που εγκαταλείφθηκε από τις τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης, και την προσφορά ευέλικτων και ανταγωνιστικών λύσεων ρευστότητας με την ασφάλεια που προσφέρει ο τραπεζικός όμιλος Banca Sistema.

Στόχος της ProntoPegno είναι να προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές εύκολες, πρακτικές, γρήγορες και κυρίως αξιόπιστες λύσεις ρευστότητας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν σε έναν εναλλακτικό τρόπο μικροπίστωσης, που δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να λάβει άμεσα μετρητά προσκομίζοντας ένα περιουσιακό στοιχείο ως εγγύηση.

Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη διαδικασία, η οποία δεν προβλέπει τη διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων του πελάτη, ενώ του δίνει τη δυνατότητα και εξαγοράς του παρασχεθέντος περιουσιακού στοιχείου. Ο επαγγελματισμός και η τεχνογνωσία των εκτιμητών της ProntoPegno διασφαλίζουν ακριβείς και έγκαιρες αξιολογήσεις για τα αγαθά που έχουν δοθεί ως ενέχυρο (χρυσός, ασήμι, επώνυμα ρολόγια, κοσμήματα, πολύτιμοι λίθοι).

Η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα σύναψης σύμβασης με διάρκεια από 1 έως 12 μήνες.

Για κάθε περιουσιακό στοιχείο η εκτίμηση γίνεται δωρεάν από ειδικούς με πολυετή εμπειρία, και με απόλυτη ασφάλεια, μέσα στο σύγχρονο και πρωτοποριακό υποκατάστημα της ProntoPegno στην οδό Σόλωνος. Στο υποκατάστημα αυτή τη στιγμή εργάζονται 2 εκτιμητές – εκ των οποίων ο ένας προέρχεται από το ενεχυροδανειστήριο του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – και ο Country Manager, ο οποίος προέρχεται από τον τραπεζικό τομέα και διαθέτει πολυετή εμπειρία κατέχοντας σημαντικές θέσεις ευθύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και η εποπτεία για τη σωστή διενέργεια όλων των απαραίτητων ελέγχων.

Ο Country Manager στην Ελλάδα, Νικόλαος Κερμελής, εξηγεί πώς λειτουργεί η εταιρεία και τι λένε οι πελάτες, ποια περιουσιακά στοιχεία δίνονται περισσότερο ως εγγύηση, αν οι άνθρωποι επιστρέφουν για να παραλάβουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, αν παρά τους λίγους μόνο μήνες λειτουργίας υπάρχουν πελάτες που επιστρέφουν, αν υπάρχει ανατροφοδότηση από τους πελάτες, και τι είδους πελάτες επιλέγουν την ProntoPegno.

Τι είναι αυτό που εκτιμούν οι πελάτες σε εσάς;

«Την αξιοπιστία, το χαμηλό κόστος και την ταχύτητα. Οι πελάτες μάς επιλέγουν πάνω απ’ όλα για την αξιοπιστία και τη φήμη μας. Το γεγονός ότι είμαστε μέρος ενός τραπεζικού ομίλου αποτελεί εγγύηση ότι ακολουθούμε συγκεκριμένα πρότυπα και αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα από τους πελάτες μας. Επιπλέον, οι υπηρεσίες μας έχουν χαμηλό κόστος δίνοντας έτσι τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε ρευστότητα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά».

Πώς είναι ένας τυπικός πελάτης σας;

«Οι πελάτες μας ποικίλουν. Συχνά πολλοί πιστεύουν ότι ο ενεχυροδανεισμός απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ωστόσο από την εμπειρία μας μπορούμε να πούμε ότι αυτό δεν ισχύει. Έχουμε επαγγελματίες καταξιωμένους στον χώρο τους που μας επιλέγουν για τη φύλαξη των περιουσιακών τους στοιχείων σε περίπτωση ταξιδιού προκειμένου να αποφύγουν ένα ενδεχόμενο κλοπής ή για να λάβουν γρήγορα και άμεσα χρηματοδότηση για ένα νέο πολυτελές ρολόι που θέλουν να αγοράσουν φέρνοντας ένα που δεν χρησιμοποιούν πλέον».

Ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία που δεσμεύονται πιο συχνά;

«Σίγουρα χρυσές λίρες, ρολόγια και κοσμήματα».

Χρυσές λίρες;

«Ναι, πολλοί άνθρωποι μας επιλέγουν επειδή αφενός η αξία του χρυσού αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου και άρα δίνουμε καλή εκτίμηση για τις χρυσές λίρες και, αφετέρου, τους δίνουμε τη δυνατότητα να τις εξαγοράσουν ανά πάσα στιγμή κι έτσι δεν χρειάζεται να μετανιώνουν που πούλησαν ένα περιουσιακό στοιχείο».

Πώς συμπεριφέρονται οι πελάτες σας;

«Ο κάθε πελάτης είναι διαφορετικός, αλλά μέσα σε αυτούς τους πρώτους μήνες λειτουργίας μας στην Ελλάδα έχουμε παρατηρήσει ότι ένα σημαντικό ποσοστό πελατών είτε ανανεώνει το δάνειό του ή εξαγοράζει την περιουσία του, που είναι και ο στόχος μας. Για εμάς η εξαγορά της περιουσίας είναι κάτι θετικό καθώς σηματοδοτεί τη χρηματοοικονομική και επιχειρηματική ανάκαμψη των πελατών. Μάλιστα ένας πελάτης που βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση από αυτή την άποψη θα δεσμεύσει ξανά την περιουσία του. Ήδη έχουμε συναντήσει αυτό το φαινόμενο στο 20% των περιπτώσεων».

To άρθρο Η Ελλάδα πρώτος σταθμός της ProntoPegno εκτός Ιταλίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα