Οικονόμου: Σύντομα οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα

12:29 3/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Ελλάδα μαζί με την Ευρώπη προσπαθεί να στήσει αναχώματα και στην ενεργειακή κρίση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συγκινεί και συγκλονίζει όλο τον κόσμο και ενώνει την Ευρώπη, είπε ξεκινώντας ο κ. Οικονόμου. Η Ελλάδα, ενώνει τις δυνάμεις τις με τους εταίρους και συμμάχους της δίπλα στους ομογενείς

μας που μάχονται για ελευθερία και δημοκρατία. Ο αναθεωρητισμός εξακολουθεί να πληγώνει την Κύπρο, είπε ακόμα.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι αυτό που απέδειξε η εισβολή στην Ουκρανία είναι ότι μόνος σου αρχικά πρέπει να υπερασπιστείς το κράτος και την ελευθερία σου. 

Σε άλλο σημείο της εισαγωγικής του τοποθέτησης είπε όσον αφορά στους πρόσφυγες ότι υποδεχόμαστε τους ανθρώπους αυτούς και για 90 ημέρες δεν θα χρειάζεται θεώρηση των εγγράφων τους. Όσοι δεν έχουν έγγραφα μπορούν να εισέρχονται στην χώρα μόνο μέσω Προμαχώνα. Για τα ασυνόδευτα ανήλικα υπάρχει ήδη μηχανισμός. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμα ότι λαμβάνουμε μέτρα για την ακρίβεια:

Συγκροτημένο πλάνο για την επάρκεια του ενεργειακού ανεφοδιασμού.

Διαθέσαμε πάνω από 2 δισ για την στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών και ετοιμάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις για τους ασθενέστερους.

Προωθείται η πρόταση της Ελλάδας για την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού αλληλεγγύης.

Με τα νομοσχέδια για χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και για το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για 3.000 ευάλωτους δανειολήπτες.

Ειδικά για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα: «Σας είπα ότι προφανώς εκτός από την οριζόντια στήριξη χρειάζονται και στοχευμένες παρεμβάσεις. Υπάρχει κόσμος που αντιμετωπίζει μεγαλύτερες δυσκολίες και σύντομα θα υπάρξουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Πότε θα είναι έτοιμη η ρύθμιση για το πλαφόν

«Δεν είναι πλαφόν τιμής αλλά μέτρο που έχει σκοπό να προστατέψει τους Έλληνες καταναλωτές από κινήσεις αισχροκέρδειας. Έχουμε μεγάλη αύξηση τιμών αλλά δεν είναι δυνατόν να μεταφέρονται σε λίγες ώρες στον Έλληνα καταναλωτή. Θα δώσουμε εργαλεία στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να παρέμβουν».

Είπε ακόμα: «Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης μας ανησυχούν και γι’ αυτό η αντίδρασή μας λαμβάνει υπόψιν όλες τις παραμέτρους. Κάνουμε ό,τι περνάει επίσης από το χέρι μας για να εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός. Δεν είναι εύκολη άσκηση αλλά η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν μόνο του». 

Για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Δεν υπάρχει κάτι νεότερο, ισχύουν όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του». 

Για τις επιπτώσεις στον τουρισμό: «Δεν είναι ανησυχητικές οι επιπτώσεις για την τουριστική αγορά. Η ευχή όλων μας θα ήταν να μην έχουμε πόλεμο και να μην έχουμε αναταράξεις σε αυτή την αγορά αλλά και άλλους κινδύνους. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερα μεγάλες απώλειες για το τουριστικό μας προϊόν».

Για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: «Ήταν θετικό ότι υπήρχε ομόθυμη καταδίκη της ρωσικής εισβολής και από άλλα κόμματα στην Βουλή. Ο πρωθυπουργός έκανε μια πλήρη ενημέρωση αν κάποιος πολιτικός αρχηγός θεωρεί ότι χρειάζεται επιπλέον πληροφόρηση ο πρωθυπουργός δεν έχει αρνηθεί ποτέ θεσμική ενημέρωση».

Για την εκκένωση των Ελλήνων: «Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και ενέργειες είναι σε εξέλιξη η μεταφορά αυτή με ασφαλή τρόπο οι άνθρωποί μας από την Μαριούπολη σε ασφαλή προορισμό». 

«Εξακολουθούν να παραμένουν σε λειτουργία τα προξενεία σε Οδησσό και Μαριούπολη. Πολλές φορές η επικοινωνία είναι δύσκολη αλλά η ομογένεια ξέρει ότι οι προξενικές αρχές είναι εκεί και είμαστε στο πλευρό τους για να προσφέρουμε συνδρομή. 

Δείτε όλη την ενημέρωση

To άρθρο Οικονόμου: Σύντομα οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα