Η Μετροπόλιταν Όπερα ψέλνει τον εθνικό ουκρανικό ύμνο και βάζει τέλος στη συνεργασία με Ρώσους

13:14 1/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Τέλος στη συνεργασία της με ρώσους καλλιτέχνες βάζει η Μετροπόλιταν Όπερα σε μια προσπάθεια οι υπεύθυνοι να δείξουν την αντίθεσή τους με τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά η χορωδία της όπερας ψέλνουν τον Εθνικό ύμνο της Ουκρανίας και δέχονται πλήθος χειροκροτημάτων.

Την είδηση έκανε γνωστή η Μετροπόλιταν Όπερα με ανακοίνωσή της την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, λέγοντας πως δεν θα συνεργάζεται πλέον με καλλιτέχνες

ή φορείς που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο γενικός διευθυντής Πίτερ Γκελμπ δήλωσε ότι η Met, που επί σειρά ετών συνεργάζεται με κορυφαίους Ρώσους τραγουδιστές και διατηρεί συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, έχει υποχρέωση να δείξει την υποστήριξη της στον λαό της Ουκρανίας, λέγοντας πως «δεν μπορούμε πλέον να ασχολούμαστε με καλλιτέχνες ή ιδρύματα που υποστηρίζουν τον Πούτιν ή υποστηρίζονται από αυτόν». Τέλος, προσθέτει ότι η πολιτική αυτή παραμένει σε ισχύ «μέχρι να σταματήσει η εισβολή και η αιματοχυσία, να αποκατασταθεί η τάξη και να γίνουν επανορθώσεις».

Μάλιστα, τη Δευτέρα, η χορωδία έψαλε τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας, αμέσως μετά την καθιερωμένη παράσταση. Όλοι οι θεατές σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και καταχειροκρότησαν την χορωδία. 

The Met Chorus singing the Ukrainian national anthem before tonight’s opening of Don Carlos at the Met Opera, a day after the Opera announced it’s cutting ties with Pro-Putin artists @NY1 pic.twitter.com/EWkoviUF6p

— Stef Manisero (@StefManisero) March 1, 2022

To άρθρο Η Μετροπόλιταν Όπερα ψέλνει τον εθνικό ουκρανικό ύμνο και βάζει τέλος στη συνεργασία με Ρώσους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα