Η μυστική «συνταγή» του blend της επιτυχίας αποκαλύπτεται στα HoReCa Empowered Masterclasses

15:57 20/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Υπάρχουν εκείνοι που μπαίνουν σε έναν κλάδο και απλά κάνουν τη «δουλειά». Υπάρχουν κι εκείνοι που το get the job done δεν τους αρκεί. Και θέλουν να κάνουν τη δουλειά σωστά και να εξελίσσονται μέσα απ’ αυτήν.

Υπάρχουν λοιπόν εκείνοι που μπαίνουν στην εστίαση απλά να δουλέψουν και εκείνοι που θέλουν να είναι οι καλύτεροι και να εξελίξουν τον κλάδο και να εξελιχθούν οι ίδιοι. Γι’ αυτό και φροντίζουν να μαθαίνουν συνεχώς νέα

πράγματα, νέες πρακτικές, νέα στοιχεία. Να γίνονται καλύτεροι και άρα πιο απαραίτητοι. Οι κορυφαίοι στο είδος τους.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον σχεδίασε και υλοποιεί το HoReCa Empowered, το δωρεάν πρόγραμμα εκπαιδεύσεων, ακριβώς για όλους εκείνους τους επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης που δεν σταματούν να αναζητούν νέες τάσεις και να εξελίσσονται. Έτσι, το HoReCa Empowered επέστρεψε με ανανεωμένο κύκλο και δημιουργεί το κορυφαίο blend της σεζόν με την τέλεια δόση εμπειρίας, γνώσης και πάθους, λίγο πριν την έναρξη ακόμη μιας δυναμικής σεζόν.

Στον νέο κύκλο, νέοι που θέλουν να δουλέψουν στον κλάδο της καφεστίασης καθώς και baristas και bartenders, που έχουν κάνει ήδη τα πρώτα τους βήματα στο χώρο αλλά θέλουν να εξελιχθούν και να ξεχωρίσουν και αναζητούν τις νέες τάσεις της αγοράς, έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές γύρω από τον καφέ, τα spirits και το mixology.
Με την καθοδήγηση κορυφαίων του είδους, ένας νέος κόσμος πληροφορίας ανοίγεται μπροστά τους, μέσα από μοναδικά, διαδραστικά Masterclasses.

Μιλάμε για ένα ταξίδι γνώσης, εμπειρίας και εξέλιξης, στο οποίο σημείο αναφοράς αποτελούν οι περισσότεροι από 10 Brand Ambassadors, οι οποίοι με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και το πάθος τους εμπνέουν τους συμμετέχοντες να διεκδικήσουν τη σταδιοδρομία που έχουν ονειρευτεί στον κλάδο με περισσότερη αυτοπεποίθηση, αλλά και αναδεικνύουν στην πράξη τις συναρπαστικές ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος HoReCa.

Πρόκειται για κορυφαίους bartenders και baristas του κλάδο, όπως ο Στάθης Κορέμτας και ο Σάββας Πετρούτσος, Coffee Experts στην Coca-Cola Τρία Έψιλον, ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης, Global Brand Ambassador της Three Cents, η Τζώρτζια Παπαγιαννοπούλου και ο Δημήτρης Καϊταλίδης, Three Cents Brand Activators, ο Βασίλης Κυρίτσης, Schweppes Lead Activation Strategist, η Μαίρη Ταλαιπώρου, Head Brand Ambassador Scwheppes, o Γιάννης Οικονόμου, Schweppes Brand Activator, ο Αλέξανδρος Δοντάς, Brown Forman Brand Ambassador και ο Θοδωρής Αναγνώστου, Edrington Brand Amabassador.

Οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουν εφοδιάζονται τόσο με πρακτικές γνώσεις όσο και με soft skills, ένας συνδυασμός που συνιστά τη μυστική «συνταγή» του blend για όποιον ονειρεύεται μια επιτυχημένη πορεία και θέλει να διεκδικήσει μια ξεχωριστή θέση στην κοινότητα των baristas και bartenders ή επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο.

Μέσα από τα HoReCa Empowered Masterclasses, οι συμμετέχοντες μυούνται στα μυστικά πίσω από τις πλέον σύγχρονες τεχνικές καφέ από την πρώτη ύλη μέχρι την εκχύλιση, τη ρύθμιση και συντήρηση μηχανών και την εργαστηριακή παραγωγή καφέ με την χρήση εξειδικευμένων εργαλείων.

Μαθαίνουν για τις σύγχρονες τεχνικές ανάμειξης κλασσικών και μοντέρνων cocktails και πώς να πετύχουν ένα άψογο και ελκυστικό serve για κάθε περίσταση κατανάλωσης.

Παράλληλα, παρακολουθούν ειδικά σχεδιασμένες θεματικές όπως το Hospitality & Be responsible, για το ρόλο του bartender στην αναβάθμιση της καταναλωτικής εμπειρίας καθώς και την υπεύθυνη κατανάλωση ποτών, το Sustainability behind the bar για το πώς να δημιουργείς ένα menu όπου κανένα υλικό δεν πάει χαμένο, το Tending the bar για να εξελίξουν τα skills τους στο bartending αλλά και να μάθουν τι χρειάζεται για την επιτυχημένη διαχείριση ενός bar, το The whiskey approach πάνω στις βασικές αρχές γευσιγνωσίας αποσταγμάτων αλλά και τη δυναμική του whiskey για προτάσεις cocktail καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και το World of Beer από την πρώτη ύλη μέχρι και τις τεχνικές σερβιρίσματος.

Ταυτόχρονα, έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν περισσότερες από 35 παγκοσμίως αναγνωρισμένες υποτροφίες στον καφέ από το Specialty Coffee Association (SCA) και στα Spirits από το WSPC (Wine & Spirit Professional Center).

Στο SCA θα εξερευνήσουν το specialty coffee, θα αναπτύξουν αισθητηριακές δεξιότητες και θα εξοικειωθούν με τη μεθοδολογία cupping, ενώ με την πιστοποίηση από το WSPC θα γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής των βασικών κατηγοριών αποσταγμάτων, τα χαρακτηριστικά τους και τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας, σέρβις και cocktails, καθώς και σωστού τρόπου αποθήκευσης.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα HoReCa Empowered αναπτύχθηκε από την Coca-Cola Τρία Έψιλον για να στηρίξει τις αυξημένες ανάγκες του κλάδου σε καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό για ένα πιο δυνατό HoReCa που διαρκώς εξελίσσεται και καινοτομεί. Παράλληλα, στόχο έχει να αναδείξει τις συναρπαστικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει ο χώρος της καφεστίασης, εμπνέοντας τους νέους επαγγελματίες να επενδύουν σε χρόνο, δεξιότητες και αφοσίωση στον κλάδο, αλλά και να μην αντιμετωπίζουν την απασχόληση τους στο HoReCa ως εποχιακή.

Φέτος, «ταξιδεύει» σε πέντε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η αρχή έγινε από τη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Μαρτίου, στα αγαπημένα all day café και bars, Chilai και Olympion, ενώ επόμενη στάση ήταν η Αθήνα με τα iconicστέκια της πόλης Line Athens, Pere Ubu, Che Cocina Y Barra Sundamericana και Fairytale Athens. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα masterclasses ξεπέρασαν τις 1.600 αναδεικνύοντας την αξία και τη δυναμική του προγράμματος στην κοινότητα των baristas και bartenders, ενώ συνολικά περισσότεροι από 500 νέοι και νέες παρακολούθησαν τα masterclasses σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το ταξίδι συνεχίζεται σε Λάρισα, Πάτρα και Γιάννενα μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Στόχος του προγράμματος είναι συνολικά περισσότεροι από 700 νέοι επαγγελματίες, να παρακολουθήσουν τα masterclasses, δημιουργώντας μια νέα γενιά baristas και bartenders που με το ταλέντο, τις δεξιότητες και το πάθος τους θα ξεχωρίσουν και θα φέρουν θετική αλλαγή στον κλάδο.

Το HoReCa Empowered αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ολοκληρωμένης στρατηγικής της εταιρείας για την ουσιαστική στήριξη του κλάδου HoReCa, με πρωτοβουλίες όπως η ενίσχυση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών και της απασχολησιμότητας του κλάδου, καθώς και η προώθηση του βιώσιμου επιχειρείν.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα HoReCa Empowered μπορείτε να βρείτε εδώ.

To άρθρο Η μυστική «συνταγή» του blend της επιτυχίας αποκαλύπτεται στα HoReCa Empowered Masterclasses δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
HoReCa Empowered Masterclasses,