Η Ουκρανία απαξιώνει τον Σρέντερ και τη λύση που προτείνει για την λήξη του πολέμου

19:47 3/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Στις δηλώσεις του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ απάντησε η Ουκρανία λέγοντας πως οποιαδήποτε ειρηνευτική διευθέτηση με την Μόσχα θα εξαρτηθεί από την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων.

Ο Σρέντερ, φίλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, συνάντησε τον ηγέτη του Κρεμλίνου στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, και είπε ότι η Ρωσία επιθυμεί μια «λύση μέσω

διαπραγματεύσεων» στον πόλεμο και ότι υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα να επιτευχθεί σταδιακά μέσω μιας κατάπαυσης του πυρός.

Σε απάντηση σήμερα, ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Μιχάιλο Ποντολιάκ χαρακτήρισε περιφρονητικά τον Σρέντερ «φωνή της ρωσικής βασιλικής αυλής». «Εάν η Μόσχα θέλει διάλογο, η μπάλα είναι στο γήπεδο της. Πρώτα – κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των στρατευμάτων, μετά – εποικοδομητικός (διάλογος)», έγραψε ο Ποντολιάκ στο Twitter.

Moscow is raising the terror level with one hand, and inviting to surrender with the other. Shredder — a well-known herald of the Empire and a voice at the ru-tsar's court. If Moscow wants dialogue, it is up to them. First, a cease-fire and troops withdrawal, then – constructive. pic.twitter.com/uo8SphEJlv

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) August 3, 2022

To άρθρο Η Ουκρανία απαξιώνει τον Σρέντερ και τη λύση που προτείνει για την λήξη του πολέμου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα