Η Τουρκία... εγκαταλείπει το "μαγικό" της τεστ για τον κορονοϊό και παραγγέλνει από Κίνα!

14:52 21/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες η Τουρκία καμάρωνε για το δικό της διαγνωστικό τεστ κορονοϊού, που μάλιστα ήταν και το πιο γρήγορο από όλα, καθώς έδινε αποτέλεσμα σε μόλις 90 λεπτά. Παρόλα αυτά, το… άφησε στην άκρη και παρήγγειλε διαγνωστικά τεστ από την Κίνα

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, τη Δευτέρα έρχεται στην Τουρκία το πρώτο φορτίο μισού τόνου βάρους με διαγνωστικά

κιτ από την Σαγκάη.

Επιπλέον, η Τουρκία προχώρησε σήμερα σε ενίσχυση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αναστέλλοντας τη διεξαγωγή πτήσεων προς 46 ακόμη χώρες και απαγορεύοντας τις εκδρομές στο δάσος, όπως και τα μπάρμπεκιου, καθώς ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης από τον COVID-19 σχεδόν διπλασιάζονταν καθημερινά και επί μία εβδομάδα.

Εννέα οι νεκροί – Το μήνυμα του Ερντογάν

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους εννέα, όπως ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα, μετά το θάνατο πέντε ηλικιωμένων ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ηχογράφησε μήνυμα που θα μεταδίδεται από όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνίας στην Τουρκία και θα σταλεί σε όλους τους συνδρομητές πάνω από 50 ετών, οι οποίοι θα λάβουν αυτόματο τηλεφωνικό μήνυμα από σήμερα.
Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ανάρτηση του μηνύματος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Ως τώρα το μήνυμα που διαρκεί 2 λεπτά ακούστηκε 4 εκατομμύρια φορές. Συνιστά στους πολίτες να μένουν στο σπίτι, να προσεύχονται στο σπίτι, να μην δέχονται επισκέπτες. “Βρισκόμαστε σε έναν αμείλικτο αγώνα κατά του κορονοϊού”, αναφέρει.

Koronavirüs'e karşı amansız bir mücadele yürütüyoruz. Bu virüs en çok yaşlıları ve kronik hastalığı bulunanları etkiliyor.

Buradan tüm vatandaşlarıma şu sesli mesajı iletmek istiyorum: pic.twitter.com/wMHjoS0gVY

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) March 20, 2020

To άρθρο Η Τουρκία... εγκαταλείπει το "μαγικό" της τεστ για τον κορονοϊό και παραγγέλνει από Κίνα! δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα