Η Τζόρτζια Μελόνι συνάντησε τον βασιλία Αμπντάλα της Ιορδανίας στην Ιταλία

16:53 2/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπτνάλα, υποδέχτηκαν σήμερα στη Ρώμη και το Βατικανό, η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε σήμερα Μ. Πέμπτη (02.05.2024) με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, η Μελόνι και ο Ιορδανός μονάρχης στην συζήτησή τους αναφέρθηκαν στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στην

ανθρωπιστική παράμετρο, ευχόμενοι να μπορέσει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και η απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Η Μελόνι εξήρε τον θετικό ρόλο της Ιορδανίας και υπογράμμισε την βούληση της χώρας της να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, και σε συνεργασία με το Αμμάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ιταλία θεωρεί βασικής σημασίας να επιτευχθεί αποκλιμάκωση σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ η Τζόρτζια Μελόνι και ο βασιλιάς Αμπντάλα διαπίστωσαν και τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών.

Μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, ο βασιλιάς Αμπτνάλα βρέθηκε στο Βατικανό όπου συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο. O Ιορδανός βασιλιάς επιβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας του να αναλάβει τον θρησκευτικό και ιστορικό της ρόλο στη διαφύλαξη των ισλαμικών και χριστιανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ, υπό την Χασεμιτική Κηδεμονία.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί δίκαιη και συνολική ειρήνη είναι μέσω της λύσης των δύο κρατών που εγγυάται την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στις γραμμές της 4ης Ιουνίου 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με δήλωση.

 

To άρθρο Η Τζόρτζια Μελόνι συνάντησε τον βασιλία Αμπντάλα της Ιορδανίας στην Ιταλία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζόρτζια Μελόνι, Αμπντάλα, Ιορδανίας, Ιταλία,tzortzia meloni, abntala, iordanias, italia