Η Βασίλισσα Καμίλα αναγνώρισε όσους στηρίζουν τους επιζήσαντες σεξουαλικής επίθεσης

19:03 1/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Μία δεξίωση διοργάνωσε η Βασίλισσα της Αγγλίας, Καμίλα, προκειμένου να αναγνωρίσει όσους υποστηρίζουν τους επιζήσαντες από σεξουαλική κακοποίηση αλλά και να σηματοδοτήσει την επανέναρξη του έργου Wash Bags.

Η Βασίλισσα Καμίλα, χαμογελαστή, συνάντησε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τον υπουργό Εσωτερικών James Cleverly, τον Υπουργό Θυμάτων και Καταδίκων Kevin Brennan και τις Carrie Johnson, Zara McDermott και Karen McDermott καθώς διοργάνωσε μια δεξίωση αναγνωρίζοντας όσους υποστηρίζουν τα θέματα που επιβίωσαν από σεξουαλική κακοποίηση αλλά και την επανέναρξη του Wash Bagsject. Είδη υγιεινής δόθηκαν στα θύματα σεξουαλικής επίθεσης για χρήση μετά από ιατροδικαστική εξέταση για να αισθάνονται πιο άνετα.

Η Βασίλισσα της Αγγλίας έδωσε μία συγκινητική ομιλία λέγοντας: «Κυρίες και κύριοι, καλωσορίσατε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, καθώς συγκεντρωνόμαστε για να αναγνωρίσουμε και να ευχαριστήσουμε όσους στηρίζουν τους επιζώντες της σεξουαλικής βίας.

Καθένας από εσάς έχει μια ισχυρή ιστορία να πει: είτε εργάζεστε σε αυτή τη χώρα είτε στο εξωτερικό. είτε βρίσκεστε σε ένα καταφύγιο, σε ένα Κέντρο Παραπομπής Σεξουαλικών Επιθέσεων, σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, σε Κοινοβούλιο ή, το πιο σημαντικό από όλα, είστε επιζών.

Οι ιστορίες και οι εμπειρίες σας είναι ζωτικής σημασίας εργαλεία καθώς επιδιώκουμε να επιφέρουμε την αλλαγή: να σφυρηλατήσουμε έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι, όποιοι και αν βρίσκονται, δεν ζουν με τον φόβο της κακοποίησης. Όπως έχω ακούσει συχνά τα θύματα να λένε: το να μιλάς για την εμπειρία είναι ένας από τους βασικούς τρόπους για να την επιβιώσεις. Μοιράζοντας ο ένας τον άλλον σήμερα, μπορούμε να ενισχύσουμε τη συμμαχία μας κατά της σεξουαλικής κακοποίησης σε όλες τις μορφές της.

Queen Camilla is hosting a reception to recognise those who support survivors of sexual assault and to relaunch her Wash Bags project at Buckingham Palace. Toiletries are given to victims of sexual assault for use after forensic examination to make them feel more comfortable. pic.twitter.com/rulBH9lcir

— Rebecca English (@RE_DailyMail) May 1, 2024

Τώρα, είμαστε επίσης εδώ για να σηματοδοτήσουμε την επανεκκίνηση της πρωτοβουλίας των washbags, με τεράστιες ευχαριστίες στους Boots και In Kind Direct, χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν δυνατό. Οι σακούλες ξεκίνησαν ως ο σπόρος μιας ιδέας το 2012, όταν άρχισα να μαθαίνω περισσότερα για τον φρικτό αντίκτυπο της σεξουαλικής βίας και τις συνέπειές της στους επιζώντες. Δεν χρειάζεται, φυσικά, να σας υπενθυμίσω ότι κάθε χρόνο μόνο στην Αγγλία και την Ουαλία, σχεδόν 800.000 γυναίκες και 275.000 άνδρες υφίστανται απόπειρα ή πραγματική σεξουαλική επίθεση – αν και οι πραγματικοί αριθμοί είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότεροι.

Ο στόχος των των συσκευασιών με τα είδη υγιεινής, ήταν να δημιουργήσουν κάτι που θα ήταν «ψίχουλο άνεσης» για όσους βρεθούν σε αυτή τη φρικτή θέση. Το 2017, με την υποστήριξη πολλών από εσάς σε αυτήν την αίθουσα, ήμουν στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσω την πρωτοβουλία στα κεντρικά γραφεία της Boots στο Nottingham.

Ανέφερα μόλις τώρα πόσο σημαντικό είναι να ακούς τους επιζώντες. Είχα το προνόμιο, όλα αυτά τα χρόνια, να συναντώ και να λαμβάνω επιστολές από πολλούς ανθρώπους που, δυστυχώς, έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση. Κάποιοι έχουν επισκεφθεί τα SARC και τους δόθηκε ένας σάκος νιπτήρα όταν τελείωσε η δοκιμασία της ιατροδικαστικής εξέτασης. Έχω ένα αντίγραφο μιας τέτοιας επιστολής εδώ και έχω λάβει γενναιόδωρη άδεια να παραθέσω από αυτό. Αυτή η κυρία μου έγραψε για την πολύ γενναία κόρη της, την οποία θα αποκαλώ Τζέιν.

Πριν από δύο χρόνια, η Jane παρακολούθησε ένα SARC, με τη μητέρα και την αδερφή της, για πλήρη ιατροδικαστική εξέταση λίγες ώρες μετά την επίθεση. Αυτό περιγράφηκε από τη μητέρα της ως «ένα φρικτό, αν χρειαστεί, γεγονός. Ετοιμαζόμασταν να φύγουμε και όλοι νιώθαμε πολύ χαμηλοί και υποτονικοί. Στη συνέχεια, η προσωπική επαφή της Τζέιν επέστρεψε με μια υπέροχη τσάντα με προϊόντα περιποίησης και είδη για να την περιποιηθεί και να χαλαρώσει. Αυτή η απλή πράξη άλλαξε εντελώς την ατμόσφαιρα και μας ανέβασε τη διάθεση. Ήταν μια τόσο όμορφη και εντελώς απροσδόκητη χειρονομία, που θύμισε εμένα και τις κόρες μου την καλοσύνη των ξένων σε μια πολύ σκοτεινή εποχή.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό το γράμμα με συγκίνησε βαθιά. Η φράση «η ευγένεια των ξένων σε μια πολύ σκοτεινή στιγμή» είναι, για μένα, η κατευθυντήρια αρχή όλων όσων κάνετε όλοι: απλώνοντας ένα χέρι φιλίας σε ανθρώπους που έχουν αποανθρωποποιηθεί με τον πιο βάναυσο τρόπο. παρηγοριά σε όσους έχουν τραυματιστεί. και προσφέρει ελπίδα ότι η σωματική και συναισθηματική θεραπεία είναι δυνατή, όπως μπορεί να εγγυηθεί η Τζέιν».

The Queen will host a reception at Buckingham Palace today to recognise those who support survivors of sexual assault and to mark the relaunch of the Wash Bags project.https://t.co/8ONl32pQKQ. pic.twitter.com/KAyJAXaAMG

— Majesty Magazine & Joe Little (@MajestyMagazine) May 1, 2024

Κλείνοντας είπε: «Σε κάθε έναν από εσάς, θα ήθελα να πω ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ που μοιράζεστε τις ιστορίες σας, σας ευχαριστώ για την καλοσύνη σας, σας ευχαριστώ που δεν παραμένετε αποστασιοποιημένοι από αυτούς που υπομένουν τις πιο σκοτεινές εποχές και, κυρίως, σας ευχαριστώ που σταθήκατε και δεσμευτήκατε να βάλετε ένα τέλος σε αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα – για πάντα», είπε στον λόγο της η Βασίλισσα Καμίλα.

To άρθρο Η Βασίλισσα Καμίλα αναγνώρισε όσους στηρίζουν τους επιζήσαντες σεξουαλικής επίθεσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασίλισσα Καμίλα,vasilissa kamila