Συμφωνία για την απελευθέρωση 53 ομήρων - 40 παιδιών και 13 μανάδων από τη Χαμάς - Θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ

15:49 21/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τα περί συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για την απελευθέρωση μεγάλου αριθμού ομήρων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου από τους τρομοκράτες στο νότιο Ισραήλ

Στις 6 θα συνεδριάσει το πολεμικό συμβούλιο, στις 7 το συμβούλιο ασφαλείας και στις 8 το βράδυ θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ προκειμένου να εγκρίνουν την συμφωνία για την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων της Χαμάς

Prime Minister’s Office

Announcement:

In light of developments on the issue of the release of our hostages, Prime Minister Benjamin Netanyahu will, this evening, convene the War Cabinet at 18:00, the Security Cabinet at 19:00, and the Government at 20:00.

— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) November 21, 2023

Νωρίτερα σε συνάντησή του με στρατιώτες στο νότιο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε: «Καταγράφουμε πρόοδο. Δεν θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να πούμε πάρα πολλά (…) αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα». Ο Νετανιάχου βρέθηκε σε στρατιωτική βάση του βορείου Ισραήλ καθώς οι διαπραγματεύσεις υπό την μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, αξιωματούχος είπε ότι υπάρχει συμφωνία για την απελευθέρωση τουλάχιστον 53 ατόμων, 40 παιδιών και 13 μητέρων ενώ δεκάδες άλλοι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν με αντάλλαγμα την παράταση της συμφωνημένης εκεχειρίας.

53 hostages to be released. 40 kids and 13 mothers. This appears final. Deal imminent.

— Jonathan Schanzer (@JSchanzer) November 21, 2023

 

Όσοι πρόκειται να απελευθερωθούν αναμένεται να είναι παιδιά, οι μητέρες τους και άλλες γυναίκες.

Haaretz: Το Ισραήλ θα απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους και θα επιτρέψει την είσοδο 300 φορτηγών ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz μετέδωσε πληροφορίες σχετικά με όσα θα κάνει το Ισραήλ ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, επικαλούμενη στοιχεία από αμερικανικά ΜΜΕ και πηγές.

Πιο αναλυτικά, το Ισραήλ θα απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους – κυρίως γυναίκες και παιδιά – ενώ θα επιτρέψει την είσοδο από την Αίγυπτο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα.

Περαιτέρω πληροφορίες κάνουν λόγο για επέκταση της κατάπαυσης του πυρός, εφόσον το συμφωνήσουν οι δύο πλευρές αλλά και νέες απελευθερώσεις ομήρων με αναλογία 3:1, όπως τώρα δηλαδή.

Φυσικά, αξιοσημείωτο είναι πως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα στόματα καμία από αυτές τις πληροφορίες και όλοι αναμένουν τυχόν ανακοινώσεις.

To άρθρο Συμφωνία για την απελευθέρωση 53 ομήρων - 40 παιδιών και 13 μανάδων από τη Χαμάς - Θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα