Καμίλα Βαλίεβα: Έφεση για την αφαίρεση του χρυσού της Ολυμπιακού μεταλλίου

15:44 30/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Μια ημέρα μετά τον τετραετή αποκλεισμό που επιβλήθηκε –αναδρομικά- από το CAS στην Καμίλα Βαλίεβα, η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή βγαίνει στην… αντεπίθεση και καταθέτει έφεση, σε μια προσπάθεια να επιστραφεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το νέο “αστέρι” του καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2022.

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή (ROC) ανακοίνωσε την Τρίτη (30.01.2024)

ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Διεθνούς Ένωσης Πατινάζ (ISU) που αφαίρεσε από την Καμίλα Βαλίεβα το χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό αγώνισμα του καλλιτεχνικού πατινάζ του 2022, μετά την τιμωρία που της είχε επιβληθεί για παραβίαση της νομοθεσίας κατά του ντόπινγκ.

«Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή θα προσφύγει οπωσδήποτε στο CAS (το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο) σχετικά με την απόφαση της ISU να αναθεωρήσει την τελική κατάταξη στο ομαδικό αγώνισμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο», ανέφερε η ROC.

Η ρωσική ομάδα καλλιτεχνικού πατινάζ… υποβιβάστηκε από το χρυσό στο χάλκινο για την εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022 μετά τον αποκλεισμό της Καμίλα Βαλίεβα, ανακοίνωσε σήμερα (30/1) η Διεθνής Ένωση Πατινάζ (ISU).

Υποτίθεται ότι ο Καναδάς, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος, θα προβιβαζόταν στο χάλκινο, αλλά η συνολική βαθμολογία της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ROC) ακόμη και μετά τη διαγραφή των βαθμολογιών της Βαλίεβα, ήταν ακόμα ένα βαθμό καλύτερη από τους Καναδούς, ανακοίνωσε η ISU.

Η Βαλίεβα τιμωρήθηκε χθες (29.01.2024) με τετραετή αποκλεισμό λόγω ντόπινγκ, με ισχύ από τον Δεκέμβριο του 2021, αφαιρώντας από το ROC το χρυσό του μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα σχεδόν δύο χρόνια μετά τον αγώνα. Στην πολυαναμενόμενη απόφασή του, το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) έκρινε την Βαλίεβα , ηλικίας 15 ετών τότε, ένοχη για παράβαση του κανόνα αντιντόπινγκ.

«Η ISU βρίσκεται σε στενή επαφή με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τις αρμόδιες ομοσπονδίες-μέλη της ISU σχετικά με την εφαρμογή αυτής της απόφασης», ανέφερε το διοικητικό όργανο του καλλιτεχνικού πατινάζ. Το CAS έκρινε ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για τη Βαλίεβα να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη επιείκεια.

Θυμίζουμε πως η Βαλίεβα βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία τριμεταζιδίνη, η οποία αποτρέπει τη στηθάγχη, στο εθνικό πρωτάθλημα Ρωσίας τον Δεκέμβριο του 2021. Το αποτέλεσμα έγινε γνωστό μόνο αφού αγωνίστηκε στο ομαδικό αγώνισμα στο Πεκίνο.

Η ομάδα της είπε ότι το θετικό τεστ θα μπορούσε να οφείλεται σε σύγχυση με το φάρμακο για την καρδιά του παππού της.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

To άρθρο Καμίλα Βαλίεβα: Έφεση για την αφαίρεση του χρυσού της Ολυμπιακού μεταλλίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμίλα Βαλίεβα, Έφεση, Ολυμπιακού,kamila valieva, efesi, olybiakou