Κατακλυσμιαία βροχή πλημμύρισε την αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία – Απίστευτα βίντεο

13:54 27/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Ιορδανία και από την κατακλυσμιαία βροχή πλημμύρισε η αρχαία πόλη της Πέτρας. Το νερό έπεφτε ποτάμι στο εμβληματικό αρχαίο μνημείο και περίπου 1.700 τουρίστες και κάτοικοι έφυγαν από την περιοχή μετά από τις συστάσεις για εκκένωση που έκαναν οι αρχές.

Στην περιοχή ξέσπασε… κατακλυσμός και το αρχείο μνημείο της Ιορδανίας θύμισε πλωτή πόλη από τη σφοδρή βροχή.

Το νερό άρχισε να πέφτει με τον… τόνο. Τα νερά που μαζεύτηκαν πάνω από τα ψηλά βράχια σχημάτισαν χωρίς καμία υπερβολή πραγματικούς καταρράκτες.

Στο

έδαφος το νερό της βροχής άρχισε να μαζεύεται, ενώ οι δαιδαλώδεις πέτρινοι δρόμοι μέσα στο βουνό μετατράπηκαν σε αληθινά αφρισμένα ποτάμια.

| URGENTE: Inundaciones en Petra, Jordania: pic.twitter.com/XPuxblHzhY

— Alerta News 24 (@AlertaNews24) December 26, 2022

Video of flash floods in iconic #Petra in Jordan today, a world heritage site. Tourists have been evacuated, and a number of casualties reported in area: pic.twitter.com/kJIzQ6Paqn

— Joyce Karam (@Joyce_Karam) December 26, 2022

Αυτοκίνητα που υπήρχαν στην περιοχή, άρχισαν να μπαίνουν στο νερό για να φύγουν, ενώ φυσικά ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να φύγει για να αποφύγει τα χειρότερα.

Floods in Petra, today, tourists were evacuated:pic.twitter.com/cAjrLNmHhy

— Taghreed Risheq (@taghreedrisheq) December 26, 2022

The Petra Development and Tourism Region Authority (PDTRA) evacuated visitors from Petra as heavy downpours flooded the archeological site.

Water from surrounding mountains poured down into the rose-red city as heavy rains poured in the south of the Kingdom.#JordanNews #Jordan pic.twitter.com/TmZEu8Pa7S

Jordan News (@jordannewsdaily) December 26, 2022

Οι εικόνες που εκτυλίχτηκαν στην αρχαία πόλη Πέτρα της Ιορδανίας δεν είναι πρωτόγνωρες Η περιοχή έχει κακό παρελθόν στις πλημμύρες. Το 2018 σφοδρές βροχές προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

To άρθρο Κατακλυσμιαία βροχή πλημμύρισε την αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία – Απίστευτα βίντεο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα