Κατακλυσμιαίες βροχές και πλημμύρες «βούλιαξαν» τη Σλοβενία - Εικόνες βιβλικής καταστροφής

16:27 4/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Καταστροφικές βροχές και πλημμύρες παρέλυσαν τη Σλοβενία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν προβλήματα στις μεταφορές, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και εκκενώσεις περιοχών.

Στη βόρεια και δυτική Σλοβενία κατακλυσμιαίες βροχές, «βιβλικών» διαστάσεων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αρωγής, έπληξαν τη χώρα, προκαλώντας προβλήματα στις μεταφορές, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και εκκενώσεις περιοχών.

Προειδοποίηση

για εκτεταμένες πλημμύρες εξέδωσε η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Σλοβενίας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι σφοδρές βροχοπτώσεις, που αναμένεται να επεκταθούν νοτιότερα στη γειτονική Κροατία και τη Βοσνία, θα διαρκέσουν ακόμη τουλάχιστον 24 ώρες.

Τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται για να φθάσουν στις πλημμυρισμένες περιοχές και υπάρχει έκκληση για την διάθεση φουσκωτών σκαφών σε περιοχές όπου οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί και θεωρούνται απροσπέλαστοι λόγω κατολισθήσεων.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης σε περιοχή της βόρειας Σλοβενίας δήλωσε ότι το ύψος του νερού φθάνει τα 2 μέτρα. «Τέτοιες πλημμύρες δεν έχουμε δει όχι εδώ και 500, αλλά 1.000 χρόνια», είπε.

Ο στρατός είναι έτοιμος να αναπτυχτεί στις πλημμυρισμένες περιοχές, δήλωσε ο Σλοβένος υπουργός Άμυνας, Μάριαν Σάρετς.

Δείτε φωτογραφίες του Reuters από τις βιβλικές πλημμύρες στη Σλοβενία:

Παρακολουθήστε και βίντεο του Guardian:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To άρθρο Κατακλυσμιαίες βροχές και πλημμύρες «βούλιαξαν» τη Σλοβενία - Εικόνες βιβλικής καταστροφής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα