Καταγγελία on air για εμπρησμό στην Κέρκυρα

08:19 26/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Μάχη με τις φλόγες δίνουν και σήμερα (26.72023) οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με τους εθελοντές, τους υπόλοιπους φορείς και όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, στη φωτιά στην Κέρκυρας.

Στο νησί έχουν σημειωθεί πολλαπλές αναζωπυρώσεις, με τα μέτωπα της φωτιάς να εντοπίζονται στο βορειοανατολικό κομμάτι της Κέρκυρας. 

Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο χωριό Λούτσες.

Μαζί με τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα έως τώρα δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Χτες, κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της αλλαγής κατεύθυνσης

του ανέμου, δημιουργήθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις καθοδηγώντας το μέτωπο προς το βόρειο κομμάτι του νησιού.

Για τον λόγο αυτό εκδόθηκαν μηνύματα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους των περιοχών Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι καθώς και Απραός και Καλαμάκι να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.

Μαρτυρία για εμπρησμό

Εν τω μεταξύ, ο αντιδήμαρχος Bόρειας Κέρκυρας, Νίκος Μουζακίτης, μιλώντας απευθείας στην κάμερα της ΕΡΤ, κατήγγειλε ότι ξαφνικά ξεπήδησε μια φλόγα από το πουθενά σε ένα δέντρο και αμέσως ένα αυτοκίνητο έφυγε από το σημείο.

Και όπως είπε, «είμαστε τρεις τέσσερις ημέρες ξάγρυπνοι, για να παρακολουθούμε τέτοια φαινόμενα». Γεγονός που όπως τόνισε εξηγεί την εμφάνιση τόσων πύρινων μετώπων στο νησί. Μιλώντας για τις καταστροφές στο χωριό Λούτσες τόνισε ότι οι ζημιές είναι στις αυλές των σπιτιών και σε ένα ξυλουργείο που έχει καταστραφεί.

To άρθρο Καταγγελία on air για εμπρησμό στην Κέρκυρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταγγελία, Κέρκυρα,katangelia, kerkyra