Καθίσματα αυτοκινήτου: Ο ρόλος στην ασφάλεια και στην άνεση

09:57 29/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναζητούν τις καλύτερες τεχνολογίες για να δημιουργήσουν ασφαλή και άνετα καθίσματα. Τα πιο εξελιγμένα καθίσματα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία των πολυτελών αυτοκινήτων, καθώς και των κορυφαίων εκδόσεων των μοντελων μαζικής παραγωγής.

Η Volkswagen, στη προσπάθεια της να προσφέρει υψηλοτέρα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης, στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό

μοντέλο ID.7, ανάπτυξε τα νέα premium καθίσματα ergoActive.

Η νέα γενιά καθισμάτων περιλαμβάνει ακόμη και λειτουργία μασάζ και -για πρώτη φορά- μπορούν να ενεργοποιήσουν ακόμη και μυϊκές ομάδες στη σπονδυλική στήλη και την πυελική περιοχή.

Η αυτόματη λειτουργία κλιματισμού στο κάθισμα μετρά τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας, προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις και δημιουργεί ένα άνετο κλίμα.

Τα premium καθίσματα ergoActive αναπτύχθηκαν σε συνδυασμό με τη γερμανική καμπάνια AGR.

Η βέλτιστη άνεση στο ταξίδι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του ID.7, του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Volkswagen για την ανώτερη μεσαία κατηγορία. Τα νέα προαιρετικά premium καθίσματα ergoActive, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από τη γερμανική καμπάνια AGR, συμβάλλουν σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια. Τα νέα μπροστινά καθίσματα συνδυάζουν άνεση με καινοτόμα προγράμματα μασάζ, αυτόματο κλιματισμό και προηγμένη λειτουργία ενεργοποίησης για μυϊκές ομάδες στη σπονδυλική στήλη και την πυελική περιοχή.

Η Volkswagen, σε συνεργασία με ειδικούς ορθοπεδικούς, φυσιοθεραπευτές και αθλητικούς επιστήμονες από την AGR, κατάφεραν να δημιουργήσουν τα πρώτα μπροστινά καθίσματα της γερμανικής μάρκας που ενεργοποιούν τη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη.

Εκτός από τα 10 μαξιλάρια αέρα που χρησιμοποιούνται για μασάζ σημείου πίεσης στις πλάτες των καθισμάτων, υπάρχουν και δύο μαξιλάρια αέρα στο κάθισμα. Αυτά τα μαξιλάρια λειτουργούν εναλλάξ και -σε συνδυασμό με τη λειτουργία μασάζ- μπορούν να ανακουφίσουν την ένταση και να βοηθήσουν τον επιβάτη να κάθεται στην ίδια θέση για πολλή ώρα.

Τα premium καθίσματα ergoActive προσφέρουν επίσης κλιματισμό, ο οποίος ελέγχει το μαξιλάρι του καθίσματος και την πλάτη ξεχωριστά. Το κάθισμα μπορεί επομένως να θερμαίνεται και να αερίζεται ξεχωριστά. Η αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των λειτουργιών σημαίνει ότι, για πρώτη φορά, η ιδανική θερμοκρασία καθίσματος για κάθε χρήστη μπορεί επίσης να δημιουργηθεί ανεξάρτητα σε αυτόματη λειτουργία. Για να επιτευχθεί αυτό, τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας μετρώνται στη ζώνη επαφής μεταξύ του καθίσματος και του συνοδηγού και συγκρίνονται με άλλους παράγοντες που σχετίζονται με το κλίμα και τις προτιμώμενες ρυθμίσεις.

Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για τον υπολογισμό του βέλτιστου κλίματος. Εκτός από την αυτόματη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία έξυπνα κλίματα: ζεστό, ξηρό ή δροσερό. Μια λειτουργία θέρμανσης και ψύξης που βρίσκεται κοντά στο σώμα όπως αυτή μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ευημερίας των επιβατών.

Οι λειτουργίες είναι εύκολο να ελεγχθούν. Ένας αριθμός επιλογών είναι διαθέσιμος για τον χειρισμό των καθισμάτων premium ergoActive: οι λειτουργίες ρύθμισης μπορούν να ελεγχθούν απευθείας χρησιμοποιώντας κουμπιά στο κάθισμα. Επιπλέον, η οθόνη του συστήματος infotainment μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στα προγράμματα για τα premium καθίσματα ergoActive. Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων στο ID.7, υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις για τη θέρμανση των μαξιλαριών και της πλάτης των καθισμάτων. Αυτή λειτουργεί, χρησιμοποιώντας κουμπιά στην κεντρική κονσόλα.

To άρθρο Καθίσματα αυτοκινήτου: Ο ρόλος στην ασφάλεια και στην άνεση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα